top of page
  • Jolanda

Workation in 'Huisje in het veld' in Drenthe

Bijgewerkt op: 8 okt. 2021

Ik had weer zo'n geweldige midweek in een droomplek in Drenthe. Mijn tweede 'workation' dit jaar, waarin ik werken en vakantie combineer. In deze tijd waarin dagen en weken steeds meer op elkaar gaan lijken en de sleur er makkelijker in komt, is dit mijn supertip voor een blij gemoed.

Over het droomhuisje in Uffelte - Drenthe

Openslaande deuren en een roze bank, fruitbomen in de tuin en uitzicht op het Drentse landschap. Ik was het mooie plekje een keer tegengekomen op Instagram en had het onthouden. Na mijn geslaagde workation op de Veluwe begin februari wilde ik wel weer zo'n leuk avontuur. Een midweek in het laagseizoen kost 299 euro (inclusief beddengoed, schoonmaak, en de hele mikmak). Ik boekte en genoot al van de voorpret. Bekijk deze plaatjes, ik bedoel maar. Dan pak je toch zo je koffer in?

Ligging van het huisje

De eigenaren van dit mooie plekje zijn Jelmer en Marjolein met hun twee kinderen. Sinds einde zomer 2020 verhuren ze de aanbouw achter hun eigen prachtige boerderij. Ze maken niet actief reclame en dat hoeft ook niet, want iedereen die er geweest is, is enthousiast. Net als ik.

Vanuit de grote openslaande deuren kijk je uit over het veld. Daar vliegen roofvogels, ooievaars en kun je als je beter speurt dan ik ook reeën zien. Het geluid van de vele kleine vogeltjes is zo fijn en knus. Vanuit het huisje loop je zo langs het veld het bos in. Als je dan omkijkt, zie je het huisje liggen.

In eerste instantie dacht ik dat het huisje echt in the middle of nowhere lag, midden in de natuur. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de grote boerderij aan de doorgaande weg naast de vaart ligt. Daar kijk je niet op uit vanaf het huisje, maar je hoort het verkeer wel. Niet echt storend overigens, Drenthe is nog steeds een stuk rustiger dan de randstad. Toch wel goed om te weten.

Zo'n fijne knusse plek

Het huis zelf is zo prettig ingericht, heeft zo'n fijne sfeer. Ik voelde me er meteen thuis. Naast een kleine kinderslaapkamer met ingebouwd stapelbed en een klein maar fijne badkamer bestaat het huisje uit één grote ruimte. Geweldige op maat gemaakte kast met spelletjes, boeken en een televisie die je eruit kunt trekken, voor als je genoeg hebt van het uitzicht. Een heerlijk bed, afgescheiden met planten van de ronde tafel, die weer uitkijkt op het veld. Lekkere keuken, fijne bank. Voor in mijn eentje perfect, maar ook een gezin met jongere kinderen heeft het hier vast geweldig.

Hoe is dat nou, zo'n workation?

Hoewel het huisje uitnodigt tot vakantie vieren en chillen, was dat niet de reden waarvoor ik kwam. Ik was er tijdens een gewone werkweek. Nou moet ik even uitleggen dat ik normaal gesproken op de maandag, dinsdag en donderdag werk. Woensdag en vrijdag zijn voor dingen die ik ook leuk en belangrijk vind: in de tuin werken, wandelen, lezen, sporten, met vrienden en familie afspreken.

Ik had dus al een vrije dag op de woensdag en had in het weekend alvast voorgewerkt, zodat ik maandagmiddag met een goed gevoel op pad kon. Het fijne van in je uppie in een andere plek zijn, is dat er geen afleiding is van andere dingen. Geen wassen om te doen, geen huishoudelijke klussen. Mijn werktijd kon ik heerlijk gefocust doen, zodat ik ook op werkdagen in de middag op pad kon.

En net als de vorige keer, had ik mijn vriezer weer geplunderd en bakken met kliekjes mee, hoefde ik ook niet te koken. Lifehack!


Op ontdekking in de buurt.

Bij een nieuwe omgeving krijg ik altijd een blije kriebel in mijn buik. Nieuwe weggetjes om te ontdekken, mooie wandeltochten om te maken, dorpjes en plaatsjes om te verkennen. We zijn al vaak in Drenthe geweest, het is zo'n mooie provincie. Maar dit gedeelte was weer nieuw voor me. Al vanaf het huisje kun je de prachtigste wandelingen maken en ook in de buurt is veel te doen. Ik wist deze leuke dingen in mijn midweek te stoppen:

Vanaf het huisje het Uffelter binnenveld op

Ik zei het al, het huisje grenst aan een prachtig natuurgebied. Een kleine tamelijk onbekende parel waar je alles hebt: bos, veen, heide, velden. Als je klikt op de foto, zie je het uitgebreide verslag.

Naar het bijzondere Blauwe meer

Het is een klein half uurtje rijden, langs de vaart en over mooie landweggetjes. En dan ben je bij het Blauwe meer. Een fotogenieke plek, waarbij het water steeds een andere mooie kleur heeft, van groen tot turquoise tot diepblauw. Je kunt om het meer heen lopen. Klik op de foto voor het verslag.

Een van de mooiste wandelingen die ik ooit deed naar het Brandeveen

Dit was echt zo mooi. Ik startte op 5 minuten autorijden van het huisje (dat scheelde 2x 2,5 km wandelen) en liep de prachtige Groene Wissel vanaf Uffelte naar het Brandeveen. Als je op de foto klikt kun je alle foto's zien en lezen hoe blij ik hier van werd.

Struinen op het Holtingerveld bij de hunebedden

Ook vlak bij en zo ontzettend mooi: het Holtingerveld met de Havelterberg. Als je in Drenthe bent, moet je natuurlijk de hunebedden zien. In dit gebied kun je dwalen in de uitgestrekte natuur.

Naar Giethoorn, zonder toeristen

Voordeel van de lockdown is dat veel plekken die normaal gesproken super druk zijn, nu veel rustiger zijn. Zo kon ik Giethoorn eens meemaken op een hele andere manier.

Aanrader, ga er gewoon eens tussen uit

Al met al is het een aanrader. Het is een beetje mijn motto, om iedere dag te leven met een vakantiegevoel. Door in het gewone leven de dingen net anders te doen, of met andere ogen te bekijken wordt het leven veel leuker. In het laagseizoen de hort op, stoer in mijn eentje op pad. Het geeft mij echt een fijn gevoel. En terwijl je overal leest dat alles in Nederland is volgeboekt, zijn midweken vaak nog vrij. Nu steeds meer mensen vanaf huis werken, is dit misschien voor jou ook wel een mogelijkheid om je gewone week om te toveren in een week die je altijd bij zal blijven.

Want zeg nou eerlijk, veel van die werkweken thuis die verglijden zonder dat je er erg in hebt. De week die ik in Drenthe had, voelde als vakantie. Terwijl ik zeker zoveel gewerkt had, als dat ik thuis voor elkaar had gekregen. Dit soort dingen maken mij tot blij mens.

Ook kijken of je nog een verblijf kunt boeken?

Dit is de website: www.huisjeinhetveld.nl


47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page