top of page
  • Jolanda

Wintertuin Baarn - een tropisch kopje thee

Bijgewerkt op: 8 okt. 2021Als het zomergevoel op zich laat wachten, is het tijd om het zelf op te zoeken. Bij deze prachtige botanische kas kun je straks in de theetuin en nu al op het terras genieten van een tropisch kopje thee.

De grootste wintertuin van Nederland

Deze kas, de Baarnse Wintertuin, stamt uit 1915. Hij ligt in het Cantonspark in Baarn. In dit tijd liet een schatrijke Amsterdammer August Janssen de enorme tropische kas bouwen om een plekje te geven aan de planten uit de weelderige jungle in Nederlands Indië waar zijn vader een plantage had. Tussen 1918 en 1987 behoorde de wintertuin toe aan de Universiteit van Utrecht en liepen er dagelijks studenten en biologen rond. Nu kun je er zelf een kopje thee drinken.

Stormachtig kopje thee

Ik was er op een stormachtige dag in mei, toen de terrassen net weer open waren. Jammer dat we nog niet binnen mochten zitten, maar toen ik even naar het toilet ging, kon ik wel wat foto's maken van deze prachtige plek. Het grote terras op het zuiden was ondanks de harde wind een fijne plek voor een bijzonder kopje thee. Je kunt zelf je eigen theemelange samenstellen uit een selectie van verse thee. Je schept het zelf uit de verschillende potjes in een zakje wat je een paar minuten laat trekken. Is de thee meteen afgekoeld genoeg om snel op te drinken ;).

Theetuin en Escape Rooms

Ik heb het nog nooit gedaan, een Escape room, maar het lijkt me hartstikke leuk. In deze wintertuin staan twee Escape room kassen waarin je het spel Elixer kunt spelen. Als team moet je het levenselixir samenstellen, voordat de bloem volledig bloeit. Lijkt me heel leuk om nog eens naar terug te gaan.

Kortom, dit mooie rijksmonument is de moeite waard om eens te bezoeken. Ik combineerde het met een wandeling in de buurt, de Groene Wissel Baarn vanaf Kasteel Groeneveld. Maar als het straks weer volledige geopend is, kun je hier zo een fijne middag spenderen. Ik zag dat ze er ook een high tea serveren en in het park zelf zijn leuke speurtochten voor kinderen en volwassen te doen. Ze noemen het niet voor niets de Wintertuin Experience. Ik laat je nog wat fijne plaatjes zien.
79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page