top of page
  • Jolanda

Groene wandeling in Bergen

Bijgewerkt op: 25 nov. 2020

De combi van natuur en lekker in etalages gluren in het leuke Bergen. Dat sprak me wel aan, toen ik op instagram bij @wandelenmetwendy las over haar wandeling.

Dat is ook zo leuk aan Instagram, ik heb ontdekt dat er zoveel meer mensen zijn die van wandelen houden, die graag buiten spelen en die met liefde de natuur in gaan. Zoals ik met mijn verhalen hoop dat jij denkt 'he, dat is leuk, dat kan ik wel een keertje doen', zo had ik deze wandeling op mijn lijstje gezet.


De Groene route van Wandelnetwerk Noord-Holland

Ook wel eens leuk om de gratis app van Wandelnetwerk Noord-Holland te proberen. In deze app kun je vanuit verschillende startpunten routes vinden of zelf je eigen route uitzetten.

Ik koos de Wandeling van 5,6km vanuit Bergen Centrum - de groene paaltjesroute.

Het fijne is dat je zowel paaltjes kunt volgen als in het scherm kunt zien waar je op de route bent. Handig voor types zoals ik, die het altijd voor elkaar krijgen om van de route af te dwalen. In de app vind je ook recensies en informatie over de route en de wandelknooppunten. Zo kun je makkelijk je wandeling aanpassen.

De wandeling zelf is leuk en afwisselend. Meestal loop ik hier vanaf Bergen aan Zee, maar het bos van Bergen Binnen is ook heel erg mooi. Veel bruggetjes, leuke kleine paadjes. Ook loop je langs mooie huizen en de rand van het dorp, uitkijkend over de weilanden en de duinrand.

Zelf maakte ik een kleine detour om ook de duinen zelf nog even in te gaan. Dat maakt de route nog wat leuker.

En weer terug in Bergen kon ik lekker in de etalages gluren, die zich aan het klaar maken waren voor de Kerstperiode. Ik ben niet echt een shopper, maar dit vind ik altijd heerlijk.

Kortom, een echte aanrader!


Ik neem je nog even mee, met wat foto's die ik maakte.


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page