top of page
  • Jolanda

Uffelter binnenveld

Een fijne wandeling van nog geen 5 kilometer, direct vanuit Huisje in het veld in Uffelte - Drenthe. Wow, je zou maar zo vlak bij zo'n mooi gebied wonen. Ik was er een midweek op workation.

Maandag na wat werk kon ik zo nog een hele fijne wandeling maken. In dat korte rondje komt alles voorbij: bos, hei, vennen, open land, bunkerresten, loopgraven. Loop je mee?

Vanaf het huisje loop je zo links-links het pad naar het bos toe in. De Markgenotenweg.

Ook leuk om nu eens zicht op het huisje te hebben vanaf de andere kant.

Zo ergens halverwege die weg zie je aan de rechtkant een paars paaltje en een bord met uitleg. Ik ben altijd dol op bordjes met uitleg. Op de foto is het niet te lezen, maar er staat wat over het gevarieerde gebied, de oorlogsresten, de bijzondere bloemen en planten. Heerlijk. Hier kun je ook meer uitleg vinden over het gebied.

En het klopt. Het is echt afwisselend. Ik ben dol op water in het bos en kan hier mijn hart ophalen: mooie vennen in de avondzon, gevulde bomgaten, allerlei soorten bos. En ook nog eens een hoop dieren: Schotse hooglanders, mooie schapen, ooievaars. Ik heb bingo hoor!

Het natuurgebied is niet zo groot, en misschien daardoor ook niet zo druk bezocht als de bekendere grote natuurgebieden. Ik vind het echt enorm de moeite waard, een pareltje in Drenthe.

Toen ik bij het grote ven ook nog vlak langs de hooglanders en mooie schapen liep, was het helemaal goed.

Kortom, een kort rondje vanaf Huisje in het veld. Maar het omrijden waard, mocht je ergens anders in de buurt verblijven.
36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page