top of page
  • Jolanda

Weekend in een strandhuisje in Zeeland

Bijgewerkt op: 9 apr. 2021

Drie vriendinnen. Een weekend. Een houten huisje op het strand. Hoe is het om echt op het strand te slapen in oktober? Ik neem je mee met ons avontuur.


De Blöf-hit Zoutelande zit al een paar dagen in mijn hoofd. We zijn op weg naar ons eigen strandhuis. Niet gammel en oud, maar modern en nieuw. Op het Nollestrand bij Vlissingen, waar de grote containerschepen zowat bij je naar binnen varen.

Nou moet ik eerlijk toegeven dat Vlissingen niet echt een pittoresk vissersplaatsje is, of de charme heeft van Zoutelande. Ik heb zelden zo'n onaantrekkelijke stad gezien, op het kleine stukje oude centrum na. Ook het Largopark waar wij geboekt hebben ligt ronduit lelijk, een beetje weggestopt tussen wegen en de tennisbaan. De nieuwe huisjes op het park zien er wel mooi uit, maar wij hebben de hoofdprijs. We zitten namelijk niet op het park, maar op het strand. Wow!

Tussen de prachtig gekleurde originele houten huisjes is een serie nieuwe, grotere strandhuisjes geplaatst.


Midden in de natuur

Het maakt het avontuur wel echt bijzonder, dat je vanaf je terras en vanuit het huis de zee ziet. In de nazomerzon kun je daar heerlijk zitten borrelen, maar ook met minder weer zit je fantastisch. Zo lijkt het alsof we midden in een natuurfilm zitten als we de aankomende storm met donkere wolken op ons af zien komen.

Ondanks dat er op zondag veel regen was voorspeld, hebben we het de hele dag droog gehouden. We hebben heerlijk gewandeld en komen net op tijd terug voor het spektakel.

Vanaf de pier bij het windorgel, dat al bijzondere geluiden produceert, zien we de wolken binnenrollen. We zijn net een minuut binnen en de bui barst los. De regent roffelt tegen de ramen en het zand stuift het terras op. Wij zitten warm binnen en schenken een bokbiertje in.

Hoe is dat nou in een strandhuisje?

Klein maar fijn is het. Zelfs in oktober leef je grotendeels buiten, op het overdekte terras. Binnen is het handig ingedeeld, met een groot bed op de vide en fantastisch uitzicht op het water. Een klein kamertje met een stapelbed. Een fijne badkamer met grote inloopdouche. Een prettige sfeer. Maar ja, hoe kan dat ook anders met dit uitzicht?

Avontuur in tijden waarop alles gesloten is

Je zou het jammer kunnen vinden dat er van alles gesloten is. De strandtenten, de horeca. En ja, een warme choco op een van de strandtenten zou best fijn zijn. Gelukkig is er genoeg wat wel kan. De natuur is gewoon open en ons eigen terras is de mooiste najaarsborrelplek die je je kunt voorstellen, lekker met een dekentje en de avondzon op je gezicht.

Na de fijne wandelingen in de omgeving is het juist ook wel heel relaxed om thuis lekker te koken en de zon langzaam in zee te zien zakken.

Midden in de nacht de sterren tellen op het strand is ook iets wat wél kan, met het geluid van de golven, de zoute wind in je gezicht en het zand aan je voeten.

De maan is helder boven het water en we kijken naar de lichtjes van de overkant. Het is wel echt bijzonder.

Zo'n huisje op het strand is dan wel wat duurder dan een standaardbungalow, maar we hebben wat te vieren (vriendin Brigitte is 50 geworden) en het is zo wel écht onvergetelijk.

Ochtenddip

'Ping', er kwam een berichtje binnen op de ochtend waarop we vertrokken:

Haha, lachen we allemaal in de app. Leuk idee. Als we ter plekke het water voelen, met de wind erbij, dan krabbelen we een beetje terug. Lekker kijken is ook al fijn toch? Maar hee, we zijn geen watjes en we komen voor avontuur. Dus niet teveel bij nadenken, snel de bikini's aan en rennen. Over het strand, naar de zee, het water in. Net zo lang tot we voorover vallen in het water en onszelf heel erg stoer voelen. We zijn avonturiers!

Wandelen bij Zoutelande, Domburg en Middelburg

Zeeland voelt als vakantie. Dat komt natuurlijk omdat je door de Oosterscheldekering het water oversteekt en het eilandgevoel krijgt. Vlissingen is zelf misschien niet zo mooi, maar de omgeving is schitterend. Het Nollestrand waar de huisjes staan. Maar ook het beroemde Zoutelande, het gezellige Domburg met het mooie natuurgebied de Manteling en het historische Middelburg is prachtig.

Je kunt meer lezen over deze avonturen: Maandagmorgen in Middelburg


Beachlife op het Nollestrand waar de schepen af en aan varen.

Wandelen langs de Zeeuwse kust, met veel hoogteverschillen en al die palenrijen op het strand.

Het maakt niet uit wat voor weer het is, als je op het strand leeft. Ieder weer is goed weer. En in Zeeland regent het bijna nooit een hele dag. Bij ons regende het ondanks de voorspellingen eigenlijk voornamelijk 's avonds en 's nachts.

Voor het echte fijne strandgevoel sluit ik dit avontuur af met wat mooie zonsondergangen. Ik hoop dat het jou, terwijl je dit leest ook wat vakantiegevoel geeft.


84 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page