top of page
  • Jolanda

Sprookjesbos in Wildrijk

Bijgewerkt op: 2 okt. 2020

Eind april waan je je als een elfje in de Efteling in Wildrijk

Zo eind april is er een sprookjesbos in Noord-Holland. Vlak bij Sint Maartenszee ligt het kleine natuurgebiedje Wildrijk. Het is een landgoed waar in het voorjaar een zee aan boshyacintjes te vinden is. Het is maar klein, in een uurtje ben je er helemaal doorheen gewandeld. Maar dan voel je je ook wel net een elfje in de Efteling.
Opgerolde varens

De varens ontrollen zich net als zo'n irritant speelgoedtoetertje.

Alsof ze net wakker worden uit hun slaap en zich langzaam uitstrekken. Zo zien de varens er een beetje uit. De blaadjes eerst nog verfomfaaid, maar later ontvouwt zich het geveerde blad.


Het paars van de wilde boshyacinthjes

Een zee van lilapaars strekt zich uit onder de bomen. De bloeitijd is een beetje afhankelijk van de temperatuur, maar zo eind april, begin mei heb je de beste kans om dit mooie blauwe tapijt te zien. Smalle paadjes met houtsnippers leiden je door het terrein. Het Wildrijk is één van de weinige bosgebieden in het polderlandschap van de Kop van Noord Holland. Het werd in de 16de eeuw als een landgoed aangelegd door welgestelde Amsterdamse kooplieden.


Waar vind je Wildrijk?

Dit landgoed is te vinden aan de Zeeweg/Belkmerweg 78 in Sint Maartenszee. Als je richting zee rijdt, ligt het aan de rechterkant van de weg. Iets daarvoor kun je aan de linkerkant je auto parkeren.

Het is daarna ook maar een klein stukje verder rijden om ook nog even naar het strand te gaan.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page