top of page
  • Jolanda

Wandeling in de Oisterwijkse bossen en vennen

Op jacht naar 'De Tropische Boom' maakte ik prachtige wandelingen in de Oisterwijkse bossen en vennen. Dit is echt zo'n uniek gebied in Nederland tussen Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Uitgestrekte bossen en vennen geven je het gevoel in het buitenland te zijn. Dat het dik 26 graden en heel benauwd was op de dag dat ik daar liep, dat hielp misschien wel mee.

Praktische tips over de wandeling

Een mooi startpunt is het bezoekerscentrum Groot Speijk. Je kunt daar niet alleen lekker wat drinken op het terras, het is ook het startpunt van verschillende wandelingen.


Ik wilde er in eerste instantie een klein stukje lopen, maar liep uiteindelijk toch een paar uur rond.

Waar staat Dé Boom?

Mijn zoektocht was begonnen met het plaatje van 'Dé Boom', die ik op instagram had gezien. Je vindt deze boom op een klein eilandje in het Goorven. Op het kaartje links ongeveer bij waar je nummer 41 ziet. Dit is echt een van de meest gefotografeerde bomen in de omgeving, zeker in de ochtend als de mist boven het water hangt, is het een uniek plaatje.


Maar eerlijk gezegd is het hele gebied erg mooi en staan er in meerdere vennen bomen op kleine eilandjes. Je valt echt van de ene verbazing in de andere. In de periode dat ik er was, waren er ook heel veel waterlelies en bloeide het vingerhoedskruid ook zo mooi op allerlei plekken.
Lekker lunchen bij Boshuis Venkraai

Ik was uitermate slecht voorbereid. Zo enthousiast als ik was, had ik mijn auto op de parkeerplaats gezet en was ik er direct op uit gegaan. Mijn tas met lunch en water liet ik in de auto. Ik zou alleen maar even snel kijken. Maar ja, iedere keer wilde ik nog een bochtje verder en voor ik het wist was het een paar uur later en had ik toch echt wel dorst en trek. Bofte ik even, want daar was Boshuis Venkraai, waar ik in de schaduw kon lunchen met een fijne salade.

Mijn huisje op minicamping De Rozephoeve

Omdat ik twee wandeltochten wilde combineren had ik een nachtje geboekt bij De Rozephoeve in Oisterwijk. Een minicamping met een paar 'bed & breakfast-huisjes'. Het zag er erg schattig uit, er was een fijn ontbijtje aanwezig. Maar het was wel heel erg warm in het huisje. Ik was er toch maar eventjes, dus dat maakte niet uit. Al met al een sfeervolle plek.

Oisterwijk, hele gezellige stad

's Avonds reed ik nog even naar het centrum van Oisterwijk, waar het gezellig druk was. Heel veel terrassen, heel veel groen, een relaxed sfeertje, leuke winkeltjes. Ik at in mijn uppie op een terras. Dat vind ik helemaal niet erg, het geeft me juist een 'vrouw van de wereld' gevoel. Lekker koud biertje erbij. Op en top gelukkig!


59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page