top of page
  • Jolanda

Moerputten bruggen wandeling

Een industriële spoorbrug door een moeras. Kronkelige vlonderpaden. Deze wandeling van 5km in de buurt van Den Bosch is een hele bijzondere.

In 1890 reden hier 5 treinen per dag, nu is het een monument. Deze oude spoorbrug is onderdeel van een mooie wandeling van 5km.


Praktisch

Start van de wandeling: kleine parkeerplaats aan de Deuterse straat, een minuut of 5 met de auto vanuit Den Bosch.

Route: wij liepen de gele Bruggenroute van Staatsbosbeheer (met een stukje Halve Zolen pad)

Even opletten: ik was zo dom om de zooltjes van mijn bergschoenen te vergeten en moest daardoor op mijn gympen. In maart is het op stukjes flink modderig.

Fotogenieke brug

Best bijzonder wel, zo'n spoorbrug van 600 meter lang, op gemetselde peilers in het water. Ik was de brug al een paar keer tegengekomen op Instagram. Begrijpelijk, want het levert mooie plaatjes op. De brug was ooit een spoorverbinding tussen Den Bosch en Lage Zwaluwe, voor goederentreinen. De bouw is flink vertraagd geweest door muggenplagen, een grappig feitje. De brug loopt dan ook door een laagveenmoeras, inmiddels als wandelpad, sinds Staatsbosbeheer de brug heeft opgeknapt.

Vlonderpad door het moerasbos

Na de brug gaat de wandeling een stuk over graslanden. Hier schijnen hele bijzondere vlinders te zijn in de zomer. Nu was het nat en modderig. Het merendeel van het pad is verhard, maar je loopt ook een stukje over de weilanden. Dat was niet zo heel fijn voor mijn witte gympen, die niet heel lang wit bleven. Sja, eigen schuld. Jij bent vast gewaarschuwd!

Het kronkelige vlonderpad door het moerasbos laat weer een heel ander gezicht van dit gebied zien. Bomen begroeid met mos, varens, takken die in het water spiegelen. Echt een sprookjesachtige sfeer. En dan waren de bomen nu nog niet eens groen. Wel mooi om te zien hoe hier en daar het blad al uit de knop kwam.

Echt een leuke wandeling!141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page