top of page
  • Jolanda

Modderig Egboetswater

Eens een keertje in West-Friesland op pad. Op mijn moeders verjaardag nam ik haar mee naar het Egboetswater. Ze heeft zelf geen auto en in deze tijd leek het ons niet verstandig om samen lange ritten te maken, maar dit was een kwartiertje rijden vanaf haar huis en toch weer een totaal andere omgeving.

Het Egboetswater, natuurgebied bij Hauwert

Het ligt een beetje verscholen, in de West-Friese polder, tussen het mooie dorpje Hauwert en Oostwoud. Een prachtig natuurgebied met water, hoge bruggetjes, rietkragen en een beetje bosachtig terrein. Omgeven door weilanden is het een klein pareltje. Er zijn paaltjesroutes uitgezet, maar wij kiezen een beetje ons eigen pad.


Modderig avontuur

We hadden niet verwacht dat het zo'n avontuur zou worden. Hebben weliswaar onze bergschoenen aan, maar eigenlijk kun je hier in januari beter op rubberlaarzen komen. Wat een modder. We kunnen erom lachen en glibberen over de modderpaadjes langs het water.

Het is wel leuk lopen over de hoge bruggetjes en vlonders over de sloot. Bij wat warmer weer kun je hier ook heel mooi suppen en kanoën. Ik kom er zeker nog eens terug. Ook om dan de langere wandeling helemaal naar Hauwert te doen, dan kom je ook nog langs mooie boerderijen.

Wij waren er in ieder geval even helemaal uit. Zo leuk blijft dat, om in je eigen omgeving weer nieuwe plekken te ontdekken.
52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page