top of page
  • Jolanda

Minivakantie Texel

Bijgewerkt op: 8 okt. 2021

Zo na de feestdagen als januari van start gaat, is het fijn om het vakantiegevoel nog even vast te houden met een minivakantie. De Wadden zijn altijd fijn en Texel is dichtbij. Het is maar een kwartiertje varen en voelt toch als een heel avontuur.

Huisje bij Duinpark de Robbenjager

Ik had een huisje geboekt bij Duinpark de Robbenjager, een klein bungalowpark annex camping. En waar ik eigenlijk geen fan ben van bungalowparken, ligt dit park wel heel erg mooi, in het puntje van Texel. De vuurtoren, het vogelmeer en heel veel strand, allemaal vlakbij.

Het huisje was klein, vooral de kinderkamer heeft smalle bedjes. Maar het is best knus ingericht, heel erg licht en heeft een fijn uitzicht. Ik hou wel van die kleine huisjes, wat heb je nu eigenlijk nodig?

Er echt helemaal uit

Wij vertrokken op donderdagmiddag, nadat we 's morgens nog gewoon gewerkt hadden. Het is lekker rustig onderweg en fijn om vrijdag al direct een hele dag te hebben. Vrijdagmiddag kwamen Isa en Lotte zelf, die moesten nog gewoon naar school en stage.

Kleine avonturen in een weekendje weg

Wat deden we dan zoal, op Texel in januari tijdens de lockdown? Nou er is genoeg te doen, in ieder geval voor ons wel.

  • Nachtwandeling bij de vuurtoren Pikkedonker is het buiten, alleen de lichtstralen van de vuurtoren zwaaien over ons heen. Vanaf ons huisje lopen we naar de vuurtoren en een stukje door het duingebied waar we opeens bunkers zien. Oppassen waar je loopt, want je ziet het wel-niet-wel-niet, en de hazen springen voor je voeten weg. Op het strand horen we het ruizen van de golven en zien we in de verte een lichtje. Een smokkelaar? Het blijkt een visser te zijn, met hoofdlamp op. Het is dat het bewolkt is die avond. De avond erna is het helder en zien we wel miljoen sterren.

  • Spelletjes doen Hoe gezellig is dat, gewoon lekker een avond spelletjes doen. Wij hebben laatst wat nieuwe spellen gekocht en dit zijn onze favorieten: Quirkle, een soort combinatie tussen domino, rummicub en set. Erg leuk. Een andere topper is Azul, dit spel ziet er mooi uit, met de gekleurde mozaiksteentjes, het is strategisch maar toch niet al te moeilijk. Beide spellen duren ongeveer een half uurtje per potje. Ik vind dat fijn. Monopoly bijvoorbeeld, dat duurt me altijd te lang.

  • Het haventje van Oudeschild Zelfs als alles dicht is, is dit haventje een leuk plaatsje om te bezoeken. Wij deden het op de terugweg naar de boot, want het ligt vlak bij waar de veerboot vertrekt. Toen wij er waren was het water mediterraan groenblauw.

  • Koken en eten bestellen In zo'n huisje is het altijd wel knus om te koken, van die echte winterdingen. Wij hadden bijvoorbeeld heerlijke zelfgemaakte uiensoep met gegratineerd stokbrood. Maar jezelf verwennen is ook altijd leuk. Nou, dan hebben we een tip voor je. Wij bestelden bij Bosq, die het zelfs komen brengen. En zo leuk, ze hebben een 'bento-box' met zes verschillende kleine gerechten. Dat kun je per persoon doen, maar wat ook kan is zoals wij twee boxen delen en nog een hoofdgerecht bestellen. De porties zijn niet zo groot, het is de bedoeling om ook a la carte 2 a 3 gerechten per persoon te nemen. Dit was ideaal, we konden zo allemaal van alles proeven. En de toetjes waren ook heerlijk.

  • Veel de natuur in, lekker wandelen

Sja, eigenlijk kom je in de winter op Texel ook vooral om de natuur in te gaan. Wij in ieder geval wel. We hebben verschillende leuke wandelingen gedaan. Hieronder kun je doorklikken naar het uitgebreide verhaal.

Texel Noord: het uitgestrekte noorden van Texel

Ploegelanden: 3,5 km heel afwisselend met Schotse hooglanders

De Slufter: het unieke natuurgebied, waar je echt even in een andere wereld bent.


Het is een echte aanrader, met een paar nachtjes weg ben je echt helemaal uitgewaaid en opgeladen. Zeker in het begin van januari is dit ontzettend fijn om te doen.38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page