top of page
  • Jolanda

Maandagmorgen in Middelburg

Avontuur kan ook op maandagmorgen. Een stralende maandagmorgen in mooi Middelburg. Waar we de week begonnen met een fijne dwaaltocht.

We gunden het onszelf gewoon. Samen met twee vriendinnen hadden we een heerlijk weekend in een strandhuisje gehad. Over dat avontuur schrijf ik ook nog wel, maar maandagmorgen om half 10 moesten we het huisje uit. Terug naar huis, naar werk, naar het dagelijks leven.

Als de zon zo stralend schijnt, is niets zo leuk als een dwaaltocht in een onbekende stad.

We hadden geen idee hoe mooi Middelburg was, het lag ongeveer op de terugweg, dus het leek ons wel leuk. Dus we parkeerden de auto gewoon maar ergens aan de rand van het centrum en liepen onze neuzen achterna. Door de schattige straatjes, langs de prachtige panden aan het water. Het was nog stil, alle winkels waren dicht. Het leek bijna wel of we op een filmset liepen. Een roze fontein, mooie etalages, bijzondere gevelstenen en prachtige gebouwen.


Op ontdekkingstocht

Kriskras liepen we door het centrum en we ontdekten de mooiste plekjes. Het mooie stadhuis. De Lange Jan, de prachtige abdijtoren met het gouden topje. De sfeer van de rijke historische VOC tijd. De namen van de mooie panden, vroeger hadden ze geen huisnummers. De gedichten op de blinde muren. Ik maakte heel veel foto's om al het moois vast te leggen. Zo geniet jij mee van een mini-avontuur op een gewone maandagmorgen.30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page