top of page
  • Jolanda

Herten spotten bij Panneland

De Amsterdamse waterleidingduinen zijn de perfecte plek om herten te spotten. Zelfs als je al wandelend druk aan het bijpraten bent. Met mijn lieve schoonzus Maike liep ik een mooie route van 8km.

Praktisch: roots wandeling vanaf ingang Panneland

Deze keer wilde ik eens een andere ingang uitproberen. Eerder liep ik al in de waterleidingduinen vanaf de Zandvoortselaan. Nu vanaf ingang Panneland bij Vogelenzang.

  • Panneland is wel een nogal drukke ingang, in ieder geval op de zaterdagochtend dat wij er waren. Het is betaald parkeren en er is een boshut waar je coffee to go kunt halen.We liepen een wandeling van 8km van roots, deze loopt iets anders dan de paaltjeswandeling. Wel fijn, want daardoor is het een stukje rustiger.

  • Als je eenmaal in de waterleidingduinen rondloopt, dan verspreidt de drukte zich sowieso snel, wij hebben geen last gehad van de hoeveelheid mensen en zij denk ik ook niet van ons;).

Bijpraatwandeling, elk nadeel heeft zijn voordeel

We hadden elkaar al heel lang niet gezien, mijn schoonzus en ik. Met alle bezoekregels was het er gewoon niet van gekomen. Dat is natuurlijk hartstikke jammer. Maar aan de andere kant, door nu eens samen te gaan wandelen hadden we nog veel uitgebreider de tijd om lekker bij te praten, dan wanneer je als familie bij elkaar bent. Dan ben je vaak toch weer te druk met het geregel en het hele gezelschap om eens echt de tijd te hebben voor elkaar. Zo buigen we de nadelen van deze tijd maar weer om in een voordeel. Ik vond het in ieder geval supergezellig, zo samen aan de wandel.

Het blijft een schitterend gebied, met alle waterstromen. Het water is er zo helder, dat je bijna het gevoel hebt het zo uit de kanalen te kunnen drinken. Mooi ook hoe al het water een spiegel is voor de omgeving. Het zorgt voor bijzonder licht, ook op een bewolkte dag.

Wij waren zo in gesprek dat we niet echt actief aan het speuren waren naar herten. Maar dat is geen probleem. Je komt ze altijd wel tegen, het zijn er ook zoveel. Toch blijft het een uniek gezicht. Geeft toch een beetje het safarigevoel.


Wil je ook mijn verslag van de ander route lezen?

Wandeling vanaf de Zandvoortselaan

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page