top of page
  • Jolanda

Zonovergoten herfstkleuren in Heilooërbos

Bijgewerkt op: 8 okt. 2021

Nog vaker de natuur in, dat heb ik me ergens eind 2019 voorgenomen. Om je te inspireren en op ideeën te brengen voor mooie routes, deel ik in dit blog mijn ervaringen.


Vaker de natuur ingaan, dat was niet eens zozeer een goed voornemen voor het nieuwe jaar. Ik merk eigenlijk al veel langer hoe leuk en makkelijk het is om naar buiten te gaan. De natuur is zo fijn en mooi, in alle seizoenen. Hardlopen, of wandelen, dat maakt eigenlijk niet zo veel uit, al s je maar gaat.


Dit was 10 november, met alles nog in prachtige herfstkleuren. In het Heiloerbos, vlak bij Alkmaar.

Zo'n windstille zonnige dag in november, waar je de kou in de lucht al voelt kraken, maar de zon nog alles in een gouden gloed zet.


Elk mens is een buitenmens

Ze zeggen het wel 'slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding voor de omstandigheden'. Maar soms is het ook uitzonderlijk mooi weer. Hoe kun je dan binnen blijven? Het water glad als een spiegel, de herfstbladeren die bijna in brand lijken te staan in het zonlicht en in het bos die stralen licht tussen de bomen. Adembenemend.

Landgoed Nijenburg

Deze buitenplaats werd ergens in 1700 gebouwd en is een combinatie van mooie lanen, oude gebouwen zoals het koetshuis en stukken bos, midden in de weilanden en vlak bij de stad Alkmaar. Landgoed Nijenburg ligt in Heiloo en bij het Heilooërbos.Het is niet zo'n supergroot gebied, maar ik kon er toch een mooi rondje maken van ruim 12,5 kilometer. Ik wisselde hardlopen met wandelen af, zodat ik ook wat mooie plaatjes kon schieten. Bof ik even, want zo kan ik zelf ook nog nagenieten. Ik deel ze graag met je.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page