top of page
  • Jolanda

Hardlopen bij Poelenburgh

Het is een goed excuus om lekker op zijn janboerenfluitjes te hardlopen: een nieuw gebied met mooie natuur verkennen. Ik vertel je waarom het zo leuk is om te hardlopen met pauzes.

Er zijn vast veel mensen die met gemak hardlopen en tussendoor ook kunnen genieten van de mooie natuur. Maar mijn manier bevalt me ook prima. Die houdt in dat ik stukjes hardloop, tot ik wat moois zie om een fotootje van te maken. Dan wandel ik weer een stukje (meestal als het berg op gaat) en daarna verhoog ik het tempo weer een beetje. Gewoon lekker lopen om te genieten. Door alle pauzes voelt het niet zwaar en loop je ongemerkt toch heel wat kilometers weg.

Hier startte ik iets ten zuiden van Schoorl, bij manege Poelenburgh, waar Isa wel eens buitenritten heeft gemaakt met vriendinnen. Daarvandaan kun je zo de duinen in, net een lekker rustig stuk.

Wat begon als een regenachtige dag, waarop je liever binnen blijft werd een perfecte buitendag. Het is heerlijk weer om te hardlopen en op een gegeven moment komt het zonnetje zelfs een beetje door.

Alles is prachtig groen en het is superrustig in het bos. Dit is zo'n mooi gebied, met stukken zand, heide, allerlei soorten bomen en hele leuke paadjes.Bijzonder toch, dat je in zo'n klein druk land als Nederland dan toch vrijwel niemand tegen komt.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page