top of page
  • Jolanda

Gelukjes oktober

Bijgewerkt op: 4 dec. 2021

Nou, oktober is voorbij gevlogen en we zitten intussen alweer dik in november. Een hele bijzondere november, want die brengen we dit jaar door in Portugal! De volgende maand vol gelukjes zal dan een ander dan andere zijn. Nu duik ik eerst nog even in de fijne dingen van Nederland in de herfst! Ik heb er optimaal van genoten, met de gedachte dat ik de herfst dit jaar niet helemaal mee zou maken. Kijk je weer mee?

De maand begon al goed met een hele gezellige lunch met vriendinnen. Zoveel lekkere kleine hapjes, genieten!

Als tegenhanger van zoveel vrouwengekakel ;) hielp ik Joost in de werkplaats. Mooie afwisseling. Ollie bij me op de bank maakt me ook altijd gelukkig.

Oktober is de maand van mooi licht in huis. Ik hou van dat lage licht dat de kamer in schijnt. Ook zijn er altijd veel regenbogen. Ga ik altijd even voor stil staan. De grote mooie dikke oude balken zijn voor een nieuw project waar we mee bezig zijn.


Ik maakte een mooie wandeling door Elswout, en liep weer heel wat rondjes hard.

Nog zo'n leuk iets van oktober: de ochtenden waar de tuin opeens vol hangt met slingers. Spinnenwebben vol druppeltjes. De mist nog boven de velden, de zon die er doorheen prikt. De laatste vlinders in de tuin. Het is altijd extra genieten van zonnige middagen of avonden. Ik slurp dan alle energie extra in me op.

Nog zo'n gezellige vriendinnenmiddag, een lekkere wandeling en daarna high tea bij de Wintertuin in Baarn. Ik was daar al eens eerder geweest toen alleen het terras nog open was, nu konden we er binnen genieten. Zo'n mooie plek!

Gewone dagelijkse dingen, ik hou ervan. Als de strepen in de lucht een mooi, patroon maken. De zon die de pluimen uit de tuin opeens zo mooi beschijnt. Een krantje lezen op het kleed. Het blije gevoel na een rondje rennen. Vooral als ik weer eens de moeite neem om helemaal naar de waterkant te klimmen.

Deze heg is me eigenlijk al sinds we hier 12 jaar geleden kwamen wonen een doorn in het oog. Ik heb op de een of andere manier een grondige hekel aan coniferen. Met snoeien, er iets voor zetten en bloembollen onder aan de heg planten en zorgen dat er stokrozen gingen bloeien, was het wel te doen. Je kunt niet alles in 1 keer aanpakken ten slotte, zeker niet als je op zo'n groot erf woont. Het zijn ook niet een paar boompjes. Maar het gaat nu toch gebeuren, samen met het 'project'!


Ook weer wat plaatjes van in en om het huis. Een fietstochtje in de buurt na het werk, wandelen door de tuin, rondje rennen. Iedere week bevat zo veel fijne dingen.

Ik ontdekte ook weer een nieuwe wandeling, probeer dat nog steeds minimaal 1x per week te doen. Een leuke nieuwe plek opzoeken en erop uit gaan. In de natuur voel ik me altijd goed.

Geluk zit ook in hele suffe dingen. Met een dekentje op de bank naar Kopen zonder Kijken kijken, onderwijl op mijn telefoon lekker insta checken, want ik vind de helft van het programma maar saai ;). Een paar uurtjes onkruid trekken met een podcast. Hardlooop-wandelen in de Schoorlse duinen en moeiteloos 12,5 km doen in het stralende zonnetje. En voor het eerst sinds lang weer met zijn allen naar de film, de nieuwe bond. De lucht naderhand paste wel bij het Bond sfeertje.

Kortere dagen, dat betekent dat het makkelijker is de zon te zien opkomen. 's Avonds is het extra gezellig met kaarsjes en lichtjes. Van een vriendin krijg ik - zo lief- allemaal cadeautjes opgestuurd.

Het is de tijd van het jaar, de rest van het gezin was allemaal al verkouden en ziekig geweest, allemaal negatief getest. Het leek mij even voorbij te gaan, maar ook werd een paar dagen geveld door een virusje. Met heerlijke aansterksoep die een vriendin bracht, knuffelen met Ollie op de bank na het werk en vroeg naar bed ging het al snel weer beter.

Toch grappig dat het wandelingetje van 4 kilometer door de Schoorlse duinen om paddestoelen te vinden superzwaar aanvoelde, terwijl het nog geen week geleden zo soepel ging. Bijzonder hoe een lijf werkt, toch. Even de tijd geven.

In de herfstvakantie had ik een nachtje op de SS Rotterdam geboekt voor Isa, Lotte en mezelf. Girls trip. Was zo gezellig! Lekker geluncht, geshopt, gestruind, gegeten. Het was niet echt fantastisch weer, maar uiteindelijk viel het toch wel weer mee.

Weer thuis was het weer genieten van een prachtige zonsopkomst. Zo bijzonder toch, hoe mooi het licht weerkaatst op het water? Fijne ritjes naar yogales, een wandeling bij het Heilooerbos en door Edam. De gewone dingen. Maar het gevoel om genoeg tijd te hebben voor dit soort dingen, dat geeft zoveel vrijheid.

Nog maar weer een zonsondergang. Misschien dat anderen het saai gaan vinden, maar ik ben er iedere keer weer verwonderd door. Een lekkere stapel boeken van de bieb. Al begon deze van Simone van der Vlught weliswaar leuk, over een kaasfabriek bij Purmerend, maar het verhaal bleef me niet boeien.

Niet altijd mooie plaatjes, soms ook gewoon werken. Deze keer in het voorhuis, waar op dit moment de werkmannen van het project lunchen en koffie drinken. Ik moest een online training geven en hier kan ik mijn laptop direct aan het internet verbinden en loopt er niemand zomaar het kantoor in.

Nog zo'n feestje: we aten een hele avond heerlijk bij Wolf in Amsterdam. 15 gangen met mooie kleine gerechtjes.

En ja hoor, voor het eerst in een jaar of 2 ging ik weer naar de kapper. Ik knipte er altijd zelf een stukje af, vind de kapper zo zonde van mijn tijd. Maar nu was ik toch wel blij dat het een keertje goed gebeurde.

Rennen onder donkere wolken en dan lekker met de benen omhoog. Soms heb ik minder zin en verheug ik me vooral op het lekkere gevoel naderhand ;)

Omdat we in november een hele maand in Portugal zijn, was de laatste week van oktober in Nederland er eentje van dingen regelen. Nog even nieuwe loopschoenen, even langs bij mijn moeder, etentje met een vriendin.

En dan is het bijna zover. Nog een laatste regenachtig weekend, met de haard aan en tijd om aan mijn fotoboek te werken en weg te zwijmelen bij de lieve kittens. Joost heeft zijn spullen al gepakt. Meer is er niet nodig toch ;)

Tot de volgende maand, dan komen de gelukjes uit Portugal!20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page