top of page
  • Jolanda

Gelukjes november

November was een maand vol klein geluk. Ik zeg vaak wel dat ik in de winter niet op mijn best ben, maar november is nog zeker geen winter. Helemaal blij word ik, als ik nog eens de mooie kleine dingen van november na loop. Ik deel ze met jou, voor een portie positiviteit op het wereldwijde web.

Ik begin mijn gelukjes van november 2020 met de lancering van kleinegroteavonturen. Begonnen als een projectje omdat ik wel zin had om iets nieuws aan te pakken, het leuk vind om naar buiten te gaan en de kleine mooie dingen te fotograferen en dat te delen. Nu een maandje verder heb ik al heel wat wandelingen gemaakt en beschreven en al heel veel inspiratie opgedaan op instagram in mijn fijne #buitenishetbeter bubbel. Daar sta je niet bij stil, als je dat niet dagelijks om je heen hebt, maar er zijn zoveel mensen die genieten van het buitenleven. Net zoals ik daar inspiratie uit haal, hoop ik zelf ook iets terug te geven.

Een bos bloemen waard. Daar word ik ook gelukkig van: bij de bloemist een eigen combi maken van verschillende losse bloemen en takken.

November was een maand waarin ik veel in de tuin heb gewerkt. Vakken omgegooid, heel veel bloembollen geplant, nieuwe plantjes ingeplant. Als ik dan met verwaaid haar en vieze handen helemaal rozig weer binnen kom, dan ben ik op en top gelukkig. En dan heb ik het nog niet eens over het kleine geluk straks in het voorjaar als alles uit komt ;).

Buiten is het dan wel beter, in november is het ook erg fijn om binnen een beetje te nestelen. Lekker suf een puzzel maken. Mijn dochters die met allerlei knutselprojecten binnen zijn. Fijne dingen zijn dat.

Hoewel november al meer naar winter klinkt, is het gewoon nog een herfstmaand. Met mooi gekleurde bladeren en mijn favoriet: de rood-met-witte-stippen. Ultiem herfstgevoel!

In de tuin heb ik een bak met mooi gekleurde viooltjes neergezet. Er liggen pompoenen en een maiskolf. Ik kan daar innig tevreden van worden, zo'n 'mooi hoekje'.

In het najaar en de winter is het ook altijd leuk om lekker lang in de keuken te staan, alhoewel we de keuken ook nog wel een paar keer naar buiten hebben verplaatst. Het leven is goed dan.

Regen, mistige grijsheid en zonnige dagen. Ze zijn er allemaal in november en ze hebben allemaal hun charme. Ik geniet extra een een wandeling op een stralende dag, het zou zomaar wel eens de laatste kunnen zijn. Maar buiten een beetje kleumen op slechtere dagen voelt dan weer heel stoer en geeft een extra knus 'Hygge' gevoel als je weer binnen bent daarna.


Ook echt november: de eerste stoofpeertjes. Ik probeerde een nieuw recept (rechts) dat er weliswaar heel kleurrijk uit ziet in de voorbereiding, maar door de schillen van het citrusfruit een beetje bitter smaakte. Het ouderwetse recept is dan toch lekkerder. Die geur in huis, ah, mjummie!

Gele bladeren, zo mooi. Kijk deze prachtige ginkgo nou in Hoorn.

Met het suikerlaagje van de eerste nachtvorst is het helemaal alsof je een schat in handen hebt.

November is de maand waarin knusheid altijd opnieuw uitgevonden lijkt. De katten weten er wel raad mee.

Voordeel van de kortere dagen is dat je ze niet mist: de zonsopkomsten en zonsondergangen. Feestje voor het oog!

Tijd voor extra lichtjes. Dit was een combinatie van #kleingeluk en #grotefrustratie als ik eerlijk ben, want die boom gaf nog een heel geworstel. Maar nu hangt ie er zo mooi bij en krijg ik een warm gevoel als ik in het donker aan kom rijden.

Nog meer mooie natuurverschijnselen: de lange schaduwen en het mooie lage licht in november. En het opkomen van de volle maan!

Ik sluit af met binnen en buiten. Tijd om spelletjes te doen met elkaar, zeker nu we via Marktplaats een tafeltennistafel hebben gescoord. Hoe gaaf is dat?

En het geluk dat vast en zeker iedere maand weer terug komt en nooit saai wordt: de zonsondergang in onze tuin!


Wat was jouw kleine geluk de afgelopen november?27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page