top of page
  • Jolanda

Gelukjes mei

Na de koude april was ik wel toe aan zon en warmte. Daar moesten we echter toch nog een hele tijd op wachten. Gelukkig waren er genoeg gelukjes in een maand waar steeds meer kon en waar ik genoot van alles wat er altijd al mogelijk was.

Voor de meivakantie hadden we bedacht om lekker een paar dagen te gaan surfen bij Camping Bakkum. Nou, dat Camping Bakkum lukte, maar het was koud en stormachtig, met veel voorspelde regen. Onze pakken zijn niet geschikt voor temperaturen van 10 graden en eerlijk gezegd ben ik ook weer te veel een mietje of een mooi weer surfer om dit soort omstandigheden te trotseren.

Niet getreurd, de terrassen waren namelijk voor het eerst weer open, het zonnetje kwam veel vaker door dan we dachten en het was heel gezellig om lekker met zijn vieren een paar dagen op vakantie te zijn.

Ook een gelukje is het om op de dag met code geel vanwege de storm lekker veilig thuis vakantie te kunnen vieren. Daar stonden de sloten hoog, maar was het binnen warm en gezellig. Dat we daarna nog een dagje naar de camping konden vergrootte het vakantiegevoel alleen maar.

Een gelukje in mei: onze enige magnoliaknop was uitgekomen. Verder staat de tuin er juist stralend bij. We hebben er maar onze eigen camping van gemaakt, voor het Endless Summer gevoel. Als de zon dan zo mooi ondergaat, we met vrienden pizza eten in de bus, nou, dan ben ik gelukkig hoor!

De bermen zijn ook zo mooi nu, met het gele koolzaad, het witte fluitekruid en het rood van de zuring. Het is nog steeds erg koud voor de tijd van het jaar, maar de zon schijnt steeds vaker. Voordeel is ook dat de tulpen langer bloeien dan andere jaren en ook dat de tuin er echt mooi bij staat. Onze pluktuin begint langzaam op te komen. Ik ben er veel in aan het werk, maar op een van de weinige warme zondagen van mei ben ik vooral aan het luieren en drink ik er met vrienden een aperol spritz. De kleur en smaak van zomer.

Het is prachtig wandelweer als ik de mooie route tussen Muiden en Muiderberg loop. Wat is het Muiderslot toch ook een prachtige plek! Ik heb het hardlopen ook weer echt opgepakt en het lukt me nu om weer 3 x per week te lopen.

Met een vriendin wandel ik bij Elswout, de bomen daar zijn zo mooi groot en oud. Een gevoel van ontzag bekruipt me.

De lijsten voor de kunstposters die we kochten worden bezorgd. De 'verbouwing' thuis nadert langzamerhand zijn eind. Wat wordt het mooi! Ik verras vriendin Karijn met een geweldig uitje: een nachtje slapen in een tent in een kas. Je kunt er alleen met een roeibootje komen. Wat een gezellig avontuur!

De tuin is niet voor niets zo groen. Wat een regen deze maand, het is gewoon niet meer normaal. We hebben er sloten en meren bij in de tuin.

Niet alleen de terrassen mogen weer open, ook de sportscholen mogen weer buiten les geven. Zo langzamerhand krijgen we het virus er een beetje onder. Ik vind het wel bijzonder om bij mezelf te merken dat het op een bepaalde manier ook wel fijn is om zo eens te ervaren dat niet alles vanzelfsprekend is. Ik waardeer het des te meer dat we weer samen kunnen trainen en niet meer via Zoom.

Zo is er veel klein geluk. Mooie wandelingen. Weer yoga in de studio. Een enorme tas vol vers fruit van de markt voor een gezond weekendontbijt. Bloemen halen in Edam, snoep in het vrolijke snoepwinkeltje. Mijn ochtendrondje tuin in mijn berenpak. Als je er bij stil staat zijn er zoveel fijne dingen.

Dat het nog steeds veel koud en regenachtig is, neem ik maar gewoon voor lief. Bovendien, op een dag waarop alleen maar regen was voorspeld ga ik toch gewoon de Amsterdamse Waterleidingduinen in. Van de drie en halve uur dat ik daar liep, regende het maar een half uurtje.

Ook zijn de zonsondergangen extra spectaculair met deze mooie luchten. En voor hardlopen zijn deze temperaturen juist perfect. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Misschien ben ik een irritante positivo, maar ik kan het gewoon niet helpen om toch het liefst de dingen van de zonnige kant te bekijken.

De mooie avonden die er zijn, benutten we meteen ten volle met een kampvuurtje, een drankje en marshmellows om te roosteren. Ik pluk boeketten uit de tuin en we kunnen steeds vaker lekker buiten eten. Ook de outdoor yoga start weer en dat is zo fijn: aan het water op het strandje. Echt een genietmoment.

De maand mei eindigt met echt warm weer en zomerse voorspellingen voor juni. De prachtige eettafel van wel vier meter lang arriveert en ik voel me helemaal een groot mens met zo'n interieur wat steeds meer echt af is. Het was weer een prachtige maand!


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page