top of page
  • Jolanda

Gelukjes maart

Zo hee, blijkt maart toch een maand bommetjevol geluk te zijn. Het is vaak een beetje een lastige maand, vind ik. Al vanaf november denk ik 'in maart is het weer lente'. Maar vaak is het dan in maart nog nat en koud. Dan snakt alles in mijn lijf naar echte lente, net zoals bij alle Nederlanders denk ik. Dat is het leuke van nog even mijn maand doorbladeren op mooie momenten: het was veel vaker prima weer en er was zo ontzettend veel moois.

Kijk je mee?

Zo ging de zon vaak weer prachtig onder, in ieder geval op de eerste dag van maart.

Op dag 2 verwende ik mezelf met een mooie bos bloemen van SAS in Edam, zo'n prachtige bloemenzaak, waar ik normaal gesproken zelf mijn bloemen per stuk uitkies. Door Covid mogen we de winkel niet in, maar ze kunnen ook terwijl ik buiten sta iets heel moois samenstellen.

Ik ben zo iemand die flink kan klagen over het boodschappen doen. Dat doe ik meestal 1x per week, we hebben grote vriezers. Maar iedere week weer opnieuw bedenken wat we nu weer gaan eten, alle spullen kopen en dan thuis weer uitladen. Om vervolgens te horen 'oh, heb je dat niet....'. Gelukje is dat Joost besloot dat het daar maar afgelopen mee moest zijn, en hij bestelde megaveel bij de Appie. Hoefden we het alleen nog maar uit te ruimen. Fijn toch. Ollie hielp mee. Of hadden we toch de kat in de zat gekocht?


Met mijn moeder liep ik een mooie wandeling over de buitenplaatsen bij 's Graveland. En thuis deed ik een rondje bij de molen. Blauwe luchten met wolken, dat is toch zo mooi Hollands.

Joost deed me ook een tuintrui cadeau. Superzacht van binnen en helemaal passend bij mij. Schattig he. Wat een geluk heb ik met zo'n man.

Nachtvorst terwijl de irisjes bloeien. Geeft wel een heel mooi poedersuikerrandje.

En ik had me eens in een jurk gehezen en zelfs make-up opgedaan. Uniek, want meestal loop ik in sportkleding of een huispak. Maar het was feest! We hadden een chefkok uitgenodigd om ter ere van de 50e verjaardag van Joost en de 17e verjaardag van Lotte eens uitgebreid voor ons te koken: een 7 gangen menu!

Ik had zelfs het hele huis opgeruimd, alle stapeltjes van tafel, dingen uitgezocht, weggegooid en opgeborgen.

Jeffrey (Cheffrey) kookte heerlijk, het was een hele fijne avond lekker tafelen met elkaar. Zo fijn ook om als gezin allemaal zo van lekker eten te houden, alle smaken te willen proeven en zo een gezamenlijke hobby te hebben.

De eerste lammetjes! Zo lief. Verderop aan de dijk zijn er heel veel geboren en ik mag kijken. Dan is het echt lente toch!

Ik loop ook weer af en toe hard, moet eerlijk toegeven dat ik iedere keer dapper begin met weer 2 a 3 x per week, maar dat er dan toch weer dingen tussenkomen. Nou ja, elk rondje wat ik doe geeft me wel een goed gevoel.

Mijn werk, thuis, ook zo'n geluk. Ik begin vaak direct als ik opgestaan ben, heb dan mijn berenpak nog aan. Na het eerste uurtje ga ik dan rustig douchen, de kippen doen en echt aan de dag beginnen.

Ook weer zo leuk: Isa woont tegenwoordig in Amsterdam, maar komt nog graag thuis. Nu was ze samen met Lotte een taartwedstrijd aan het houden, voor haar youtubekanaal. Zijn ze de hele dag in de weer in de keuken, zo gezellig vind ik dat. En toen ze klaar waren mochten we proeven. Goed gelukt!

De helleborus, ooit gekocht in een pot en daarna in de tuin gezet. Maar hij groeit en groeit en geeft zoveel bloemen.

Mijn sportschool doet zo zijn best om ons door de lockdown heen te loodsen. We mochten spullen lenen, zo'n stok met gewichten. En iedere maandagavond en woensdagochtend kan ik via Teams de les volgen, met mijn clubje. Dat is toch wel een stukje motiverender dan alleen een youtube workout kijken. Geeft toch een verbondenheid, dat we elkaar allemaal kunnen zien zwoegen, ieder in zijn eigen huis.

Wihoeeee, Joost is 50! Dat is toch wel echt een mijlpaal. En tsja, grote feesten kunnen nu niet, maar we hebben er een mooie dag van gemaakt met elkaar. Ik had samen met de meiden als verrassing een video samengesteld (oke, Isa heeft alles ge-edit) met lieve, leuke en originele opnames van vrienden en familie. Mooi om te zien hoe het hem ontroerde!

Blije kipjes in de ochtend, het is iedere keer weer een geluksmoment. Als ze me horen, dan komen ze uit de bosjes aangerend, ze lopen zo grappig met die poten met veren. Ik moet er altijd om lachen.

's Avonds lekker chillen met Ollie is ook fijn. Die kat is zo opdringerig, die komt altijd bovenop je zitten of liggen. Lekker beest.

Mooie wandeling ook weer gemaakt, op een dag waarop ik eigenlijk een hele lange wandeltocht wilde maken. Maar het zou heel hard stormen en regenen en daardoor had ik geen zin in een tocht van 5 uur lopen. Gewoon maar een korte wandeling van een uurtje of 2 gemaakt, en wat bleek: het bleef droog en in het bos bij Hilversum had je niet veel last van de wind. Toen ik op de terugweg nog bij het bloesempark ging kijken, toen goot het wel enorm, ik kon amper nog een foto maken, want mijn telefoon was te nat om te bedienen. Het was er doodstil (in tegenstelling tot eind maart), de bloesem was er ook nog net niet.

De natuur laat zich niet dwingen. Door alle wind en stormen is er gewoon weer een schelpenstrandje aangespoeld. Hah!

Onze vriend Rob kwam gezellig eten in de bus. Joost had in de pizzaoven weer heerlijk vlees gegrild, ook nog Spaanse ham die hij voor zijn verjaardag had gekregen. Biertjes erbij. Fijne dag!

De zondag na de vrijdag met de geannuleerde lange afstandstocht was het mooi weer. Dan kon ik nu wel een deel lopen, mijn idee is om het Waterkeringpad van Amsterdam CS tot aan Huizen te lopen, in verschillende etappes. Nu wilden twee vriendinnen wel een stukje mee, dus het werd een iets aangepaste route in een rondje. Niet de mooiste route, maar de luchten maakten veel goed en het was ook nog eens heel gezellig om weer bij te praten.

Lieve gekke katten en crocussen. Ik had het najaar heel veel bolletjes geplant en er staan dit voorjaar ook echt veel crocusjes in de tuin.

Stemmen. Ook een geluk, al ben ik linkser dan de partijen die de meerderheid hebben gekregen. Het land spreekt en dat in vrijheid te kunnen doen, dat blijft een groot goed.

Ik kocht ook nog eens nieuwe kleren. Weliswaar op een avond waarop ik chagrijnig was, als shoptherapie. Maar hee, toen het de volgende dag binnen kwam, was ik wel heel blij!


Dit was ook echt zo'n leuk iets: ik had Joost als verjaardagscadeau een nachtje in een hijskraan cadeau gegeven. We struinden door Den Bosch, genoten van het geweldige uitzicht in de kraan, wandelden in de omgeving. Superleuk!


In ons dorp hadden ze een vuurfeest georganiseerd, om de lente te vieren. Iedereen was gevraagd om vuren in de tuin te maken en ook in de polder brandden vuren. Lente, het is lente!

De bloesem is weer gaan bloeien, vanuit mijn kantoor kijk ik daar op uit. De eerste eitjes zijn weer gelegd. Lente, het is lente!

Mijn vader en Hannie kwamen gezellig bij ons eten. Joost had samen met Lotte lekker voor ze gekookt.

De zon komt weer steeds vroeger op, een van de ochtenden was het eindelijk weer rustig, na veel storm. Ik maakte de 'overtocht' naar het strandje en begon de dag op een ouderwets fijne manier. Met de dijkwerkzaamheden mag je hier eigenlijk niet meer komen, het is sowieso meer gedoe met over een hek klimmen, de afgegraven dijk af klauteren en over stenen balanceren, maar als ik dan aan het water zit....

Joost maakte in een middag koken een hele serie lasagnes voor in de vriezer. Echt een stuk of 10. Zo lekker, met heel veel verse groente.


Maart is ook de tijd dat er hard in de tuin gewerkt moet worden. Er komt zoveel onkruid op. Dit jaar proberen we ook om een paar plukbloemenvelden in te zaaien. Eentje langs de slootrand en eentje langs de schuur. Hele klus om alles schoon te maken, om te spitten en in te zaaien, nu wachten tot het opkomt!

Kleine gelukjes: mijn site bekijken en zien hoeveel wandelingen ik al heb beschreven. Zo leuk ook om te horen van mensen dat ze mijn site gebruiken als ze zelf iets uit willen zoeken. Dat geeft me echt een blij gevoel.

Lentebloemen, deze zijn echt mooi, qua kleurverloop, vind je niet?

En ook zo leuk: we hebben een egel in de tuin. Hij scharrelt zo lekker rond, we zien hem regelmatig terugkomen. Cute.

Thuis is het mooi en zo fijn dat het met de zomertijd weer langer licht is. Kunnen we na het eten nog buitenspelen. Tijdens een hardlooprondje zag ik ook weer de eerste lepelaar in de polder.

Toch trek ik er ook nog graag op uit. Bijvoorbeeld deze mooie wandeling bij Heemskerk. Ik had 'm al eens gedaan, maar net wat later in het jaar. Nu stonden er allemaal blauwe bloemen in het bos. Sneeuwroem, leerde ik op Instagram.


Ik trakteerde mijn moeder op Indonesisch eten en liet het bij haar bezorgen. Gezellig avondje.

We zijn na 12 jaar ook eindelijk bezig om wat 'echte' aankopen voor het huis te doen. We doen al die jaren al met twee oude bureaus die tegen elkaar aan zijn gezet, met plastic tuinstoelen erbij. Nou zijn we niet zo moeilijk, eigenlijk zijn we liever buiten. Toch is het ook wel fijn om echt iets moois uit te zoeken. Nu we toch bezig waren, pakken we de hele woonkamer aan: in de bankbekleding zat een enorme scheur. Daar komt een nieuwe voor en ook bij de haard komen nieuwe bankjes. Ik had zowaar een winkelslot geregeld en ging voor het eerst sinds heel lang weer een winkel in.

We keken Rocket Man, en hoewel ik niet zo van musicalfilms hou, is het verhaal van Elton John toch weer heel bijzonder. Terwijl wij tv keken, keek Monki naar ons.


Joost had een heel leuk boek voor me gekocht: Uitwaaien, met allemaal positiefs en leuks over Nederland.

En omdat de maand nog niet vol genoeg was met moois, eindig ik de maand vanaf een prachtige plek in Drenthe. Ik schrijf er snel een blog over, ook over de mooie wandelingen die ik naast het werken heb gemaakt.

Het is wel grappig, want omdat door de lockdown weken veel sneller allemaal op elkaar gaan lijken, had ik in het najaar al bedacht om dan in ieder geval iedere maand even op pad te gaan. Ik kan dat sowieso iedereen aanraden, als je een midweekje gaat (veel mensen moeten toch thuiswerken), dan is het helemaal niet duur. Het voelt nu op dag 3 al alsof ik een week weg ben. En als ik zo deze maand beschouw, dan is het een driedubbeledikke uitsmijter op een een hele mooie maand.

Zo fijn om stil te staan bij de kleine gelukjes. Echt waar, sinds ik dat doe (inmiddels al een jaar of 10) lijkt het wel of er steeds meer geluk in iedere dag zit.

Dahag! Op een mooie nieuwe maand. Benieuwd wat april weer brengt.28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page