top of page
  • Jolanda

Gelukjes februari

Februari had alles, en dat in zo'n korte maand. Echte winter met schaatsen en sneeuw. Puur voorjaar met blote benen in de zon. Een workation met prachtige wandelingen. Een vakantie met het hele gezin in Zuid Limburg. Je kunt dit eigenlijk geen kleine gelukjes meer noemen, maar toch zet ik ze nog even op een rij. Mooie momenten uit februari.


De maand begon met een 'workation'. Met de achterliggende gedachte dat je maar beter het heft in eigen handen kunt nemen om een beetje kleur te brengen in deze winterweken. Voordeel van mijn werk en het werken vanaf huis, is dat je dat van iedere plek kunt doen met internet. Daar zou ik eigenlijk meer gebruik van moeten maken, dacht ik al vaker. Maar ja, ik bedacht er vaak al direct allerlei redenen bij waarom dat niet zou kunnen. Konden ze wel zonder me thuis. Was het niet heel decadent. Hoe moest dat dan met de katten. Allemaal onzinnige redenen. Dus ik boekte gewoon en beleefde een paar heerlijke dagen op de Veluwe. Een aantal uur per dag was ik heel gefocust aan het werk, er was immers geen andere afleiding. En ik had ook nog eens tijd genoeg voor prachtige wandelingen. Joost kwam ook nog een avond logeren en toen bestelden we een heerlijke box vol lekkere gerechten. Steunden we ook de horeca nog. WinWin.

Thuis wachtte er een hele grote bundel vol kleine gelukjes: mijn jaarboek. Dit fotoboek maak ik ieder jaar in Blurb en het staat vol met alle leuke en fijne dingen. Het is een feest om te maken en nog een groter feest als het boek dan eindelijk bezorgd wordt.

Na een eerste druilerige week werd het dan toch eindelijk echt winter. Er was sneeuw. Heel veel sneeuw! Er was ijs, allerlei soorten ijs. Papijs, bobbelijs, fondantijs, krakend ijs. Maar ook heel mooi glad ijs. Als er ijs ligt, moet je schaatsen. Dat is ons motto. En zo maakten we wederom tijd voor de dingen waar we gelukkig van worden. Als je een aantal uur hard en geconcentreerd doorwerkt (dat moet uiteindelijk toch ook als je ondernemer bent) dan kun je ook tijd maken om te spelen. Eigen baas tenslotte.

En spelen, dat deden we. Met een slee achter de Vespa, schaatsen op ondergelopen weilanden, sloten, vaarten en uiteindelijk zelfs het Markermeer. Overal gingen we op onderzoek uit. Zo prachtig hoe de hele wereld alleen nog maar om sneeuwpret lijkt te draaien.

Het is ook wel adembenemend mooi allemaal. Alle sneeuw en ijs. De tijd verstilt er door. Het lijkt zelfs of je opeens een aantal eeuwen eerder leeft. En dan die lekkere warme wangen en dat rozige hoofd als je na buiten spelen in de kou weer terug bij de kachel komt. Ik ging er bijna van spinnen.

Ook zo gezellig om met het hele gezin op pad te gaan. Lekker schaatsen, gek doen met de Vespa op de sloot. Een vuurtje maken op het ijs met warme choco. Muziekje aan, dansen. We hebben zo onwijs gelachen. Heerlijk. En dan sushi laten bezorgen zodat je ook niet eens hoeft te koken.

Het zijn soms maar kleine dingen die me een glimlach geven. Lotte kwam thuis van haar werk als vakkenvuller bij Albert Heyn. Had heel lief een bosje tulpen voor me meegenomen.

Het verhaal werd nog leuker, want zij had dit bosje weer gekregen van een klant, die bloemen kocht voor alle medewerkers om ze te bedanken. Hoe lief is dat nu weer!

Ook heel lief waren mijn vriendinnen, die me meenamen voor een heerlijke winterwandeling. We wilden eigenlijk gaan schaatsen, maar de dooi had al zo enorm ingezet. In de duinen bij Schoorl was het gelukkig nog steeds prachtig.


Het ging niet alleen dooien. In een week tijd ging de temperatuur van dik min tien 's nachts naar plus 20 overdag. Bizar! Wat een onwijze mazzel. Eigenlijk hadden we deze voorjaarsvakantie in Portugal willen zijn, maar dat kon nu eenmaal niet. Ik had een mooie plek in Zuid Limburg als alternatief geboekt en daar bleek het deze week zelfs warmer te zijn dan in Portugal. Een heerlijke week, met veel wandelen, lekker eten, spelletjes, boek lezen, scooters huren, picknicken en heel veel tijd met elkaar. Als je kinderen ouder worden, ga je daar alleen maar meer van genieten, die tijd samen.

We bestelden weer een keer een box, nu wel met tien kleine gerechtjes. Wij zijn alle vijf dol op bijzondere smaken en lekkere dingen proeven. Zo leuk om een gezamenlijke hobby te hebben.

Februari is de maand van Lottes verjaardag. 17 werd ze. En hoewel het net als vorig jaar niet met een groot feest voor haar vrienden en vriendinnen gevierd kon worden, maakten we er wel een topdag van. Ik bestelde rijsttafel en dat is een feestje op zich.

De laatste kleine gelukjes zijn weer huis-tuin en keukendingen. Thuiskomen na een vakantie is altijd fijn. Je eigen bed, weer lekkere koffie, alles wat gegroeid is in de tuin. Van die dingen die je weer extra waardeert. Het was ook wel tijd om aan de slag te gaan in de tuin. Snoeien, opruimen, onkruid trekken. In het frisse zonnetje, de hele dag buiten aan de slag. Geluk!


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page