top of page
  • Jolanda

Gelukjes december

Bijgewerkt op: 3 jan. 2021

Het is weer de tijd voor mijn overzicht van gelukjes. Een greep uit allerlei leuke, mooie en fijne dingen. Want hoe meer aandacht je hebt voor wat leuk en fijn is, hoe meer er daarvan lijkt te ontstaan.

De maan die heel laag boven het water staat. Als je een tijdje blijft staan, lijkt het buiten wel steeds lichter te worden. De maan geeft zoveel licht dat je eigenlijk geen lampje meer nodig hebt.

Ik lunchte gezellig bij een vriendin en maakte daarna een wandeling die onverwachts veel leuker werd dan ik had bedacht: over de Oranjesluizen en langs Schellingwoude.

Een wandeling bij zonsopkomst waarbij dikkie Monki weer eens gezellig mee komt lopen.

Een ritje naar Hoorn. Ik vind dit zo'n mooi stukje en stop heel vaak om een fotootje te maken. Even extra stilstaan bij een plekje waar je zo vaak langs komt en de schoonheid ervan goed op me in laten werken.

Sinterklaas vieren. We zijn niet echt van de grote cadeaus, Sinterklaas is echt een feest van gezelligheid. Spelletjes doen met elkaar. Ik had heel veel nieuwe spelletjes gekocht (toch cadeaus ;)), allerlei lekkers en we hebben de hele middag en avond lol gehad!

Isa scoorde op Markplaats een tafeltennistafel en nu zijn er regelmatig competities.

Sinds Isa op zichzelf woont is het extra fijn als de zusjes weer samen zijn.

Weer zo'n mooie wandeling. Rondje om Marken. Ik deed het niet als wandeling maar wisselde hardlopen en foto's maken af. Ook een leuke manier om een route te doen.

Zo mooi toch!

De etalage van de bloemenwinkel in Edam. Altijd mooi en in de kersttijd maken ze er echt werk van. Ik koop hier vaak een zelf samengesteld boeket met allerlei losse bloemen. Hou ik zo van.

Same old, same old. In mijn gelukjes komen vaak dezelfde dingen terug. Weer een wandelingetje met Monki.

We kochten een kerstboom. Dat was nogal een gebeuren. We wilden dit jaar weer eens een grote boom. Maar de boom bleek bij thuiskomst zo groot dat het plafond een meter te laag was. Joost in de weer om een stuk van de stam af te zagen. Ik in de weer door teveel uit de top te knippen. Toen was ie opeens zelfs een stuk te laag ;). Voordeel: genoeg takken over voor kerststukjes op allerlei plekken binnen en buiten.

Dun laagje ijs op de sloot en de zon zo mooi oranje.

Wandelingetje in Edam.

Ook dat is iets waar ik altijd weer blij van word.

Dit was lekker, we hadden een enorme hoeveelheid sushi besteld. Genieten!

Wandeling in De Rijp, het was nat en koud, maar alles was in Kerstsfeer en je kunt er altijd toch maar beter even op uit gaan.

Lichtjesavond in Hoorn, met zijn drietjes nog even op pad.

Mooi, die oude panden aan de haven. En alle boten zo mooi versierd met lichtjes.

Stralend strak blauw water. Het heeft deze maand ook heel veel gewaaid. Als het dan eens windstil is, dan komt er zo'n rust over me heen.

Pizza avondje in onze bus.

Weer zo'n mooie wandeling. Bij Weesp.

Het grootste gedeelte was heel goed te doen, maar er was ook een flink stuk modderpad. Ik vond het niet erg ;).

Met mijn moeder naar Enkhuizen, waar de lichtjes ook zo mooi zijn.

Een egeltje in de tuin.

Je moet heel goed kijken op deze foto, want de maan is best fel, maar een stukje rechtsonder de maan zie je Saturnus en Jupiter, bijna in samenstand.

Weekend in de Weerribben.

Prachtig gebied om te varen.

Schelpen zoeken langs mijn eigen dijk.

Ik heb in december ook heel wat uur gestoken in het fotoboek. Ik maak ieder jaar jaarboeken en eindelijk legde ik de laatste hand aan 2018. Zo leuk is het altijd om die oude foto's weer terug te zien. De seizoenen voorbij te zien komen, de vakanties en alle kleine gelukjes die ik ook in de jaarboeken vastleg.

De bollen komen als een razende boven de grond. Een beetje spannend vind ik dat wel. Wat nou als het straks nog hard gaat vriezen?

Wandeling op Kerstochtend in Volendam.

Kerst, portretje met Lotte. Wat een knappie is ze toch! Enne, let op onze sokken ;)

De kerstboom, alle lichtjes in huis. Echt een gelukje van december. In de kleuterklas zei ik het al tegen mijn juf Gerie 'ik vind al die lichtjes zo gezellig'.

Kerstontbijt. Ziet er supergezellig uit. Maar de waarheid gebiedt me te zeggen, dat we hiervoor eigenlijk allemaal iets te vroeg op moesten. Lotte moest namelijk werken. We zaten dan wel gezellig even bij elkaar, maar echt trek hadden we nog niet. Maar het ziet er wel feestelijk uit.

Voor mijn verjaardag kreeg ik lieve bloemetjes opgestuurd.

En van Joost kreeg ik wildbloemenzaad. Zo gaaf!

We maakten zo'n mooie wandeling bij de Lage Vuursche.

Ik maakte ook nog een wandeling bij Bakkum. Daar had ik een regenboog als reisgezel.

En ik had een magische ochtend met een hele grote volle maan.

Wat zal januari voor moois brengen?

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page