top of page
  • Jolanda

Gelukjes augustus

Qua schrijven van blogs heb ik weliswaar een zomerstop -ik heb meer zin om lekker naar buiten te gaan, dan achter mijn computer te kruipen-, maar qua belevenissen is er geen sprake van een stop. Augustus was overladen met mooie momenten en groot en klein geluk.


Nog steeds maakt het me zo blij om lekker terug te bladeren door de maand. Dan beleef ik alles nog een keertje, de mooie wolkenluchten, de fijne hardlooptrainingen, de kleine genietmomenten in de tuin, de mooie wandelingen. Kijk maar gewoon met me mee als je dat leuk vindt.

De 'echte' vakantie hadden we achter de rug met 2,5 prachtige weken op Madeira. Maar in de zomer hou ik het vakantiegevoel graag vast. Ik kocht een bende bloemetjes om de bakken nog mee op te fleuren en het was weer tijd voor gezellige borrels met vrienden. Buiten spelen, fikkie stoken op de steiger, lekkere dingen eten. Het goede leven.

In koken heb ik sowieso meer lol gekregen sinds we HelloFresh doen. Ik snap wel dat ze het zo goed doen qua omzet, want iedereen die het doet wordt zelf een wandelende HelloFresh reclame. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet ieder recept een winner vind, de smaken zijn soms een klein beetje vlak. Maar het is al een heel stuk beter dan iedere week zelf verzinnen wat we nu weer gaan eten en daar de boodschappen voor halen. 3x per week ben ik dus lekker aan het koken en zo eten we iedere keer weer nieuwe dingen.

Augustus is ook weer de tijd van de mooie zonsondergangen. Er is ook een hoop werk in de tuin te doen met dit groeizame jaar, alles is ontploft. Heerlijk vind ik dat, lekker onkruid trekken, podcast luisteren, en een paar uurtjes buiten bezig zijn.

Het hardlopen gaat ook weer lekker, na een pauze op Madeira pak ik het schema weer op. Ik ben deze keer heel verstandig en bouw maar heel langzaam op. Maar alle kleine beetjes bij elkaar zorgen er toch voor dat ik binnenkort weer 10 kilometer loop!

Veel wandelen ook deze maand. Waar ik andere jaren vaak te laat ben om van de heide te genieten is dat dit jaar anders. Ik heb geloof ik nog nooit zoveel bloeiende hei gezien als in 2021. De eerste heidewandeling is bij Bergen. Daar vind ik ook een HappyStone, die ik weer verstop om een andere wandelaar een glimlach te bezorgen. Dat soort kleine minidingen brengen toch een glimlach in de dag. Ook zie ik een muisje, gewoon op het pad.

Deze wandeling brengt nog wat moois, ik was kennelijk te slordig met het pakken van mijn telefoon uit mijn tasje en liet zo mijn bankpas vallen ergens onderweg. Dat zag ik pas een tijdje later toen een hele aardige vrouw 1 cent had overgemaakt op mijn bankrekening met haar telefoonnummer erbij. Zij maakte mijn dag, ik vond dat zo ontzettend lief. En hoewel ze het niet wilde heb ik haar weer een bedragje overgemaakt om lekker op het terras wat te drinken.

Het is heerlijk en ook wennen dat er opeens weer zoveel mogelijk is. Een hele wereld aan leuke nieuwe dingen ligt weer open. Zo nam ik een vriendin mee naar een klassiek gitaarconcert in de Hortus. De Hortus is sowieso al een van mijn lievelingsplekken, waar je even helemaal in een andere wereld kunt verdwalen. Maar om dan in de palmenkas gewoon lekker een plekje te zoeken en te kunnen luisteren naar geweldige Spaanse gitaar. Geweldig!

Joost heeft weer een nieuwe liefde waar we lekker mee op stap gaan. Op een doordeweekse avond ergens samen een cocktail drinken, dan is het toch meteen weer vakantie?

Ook nodigen we weer vrienden uit voor een borrel en lekkere hapjes. In de afgelopen weken zijn er opeens weer steeds meer 'grotere feestjes', maar ik moet eerlijk zeggen dat mijn voorkeur nog uit gaat naar dit soort dingen, waarbij je echt tijd voor elkaar hebt.

In augustus viel er veel regen, maar als ik de foto's zo terug kijk, zie ik vooral de mooie luchten en de zonsondergangen. Het is ook maar net waar je de aandacht op richt.

Ik maakte een hele leuke wandeling in Naarden. Het is een prachtige vestingstad, waarbij je niet alleen hele leuke straatjes en steegjes hebt, maar ook heel veel groen buiten de vestingmuren. Ik nam ook een kijkje in het Arsenaal, wat verrassend leuk was.

Nu Isa niet meer thuis woont, is het extra genieten als we met zijn allen samen zijn. Ter ere van Vinces verjaardag gingen we lekker lunchen. Ik voel me dan een blije moederkloek, zo allemaal bij elkaar.

Het was warm ook, in augustus. Zweten tijdens de hardlooprondjes. En voor het eerst nam ik ook weer eens een duik achteraf. Het is veel meer gedoe om bij het water te komen, dus ik doe dat niet meer zo vaak en van zwemmen is het dus helemaal bijna niet gekomen.

Soms zijn het simpele dingen om van een saaie werkdag een topdag te maken. Na het eten nog even op pad met Joost. Een stukje toeren en een wandelingetje. Kijk dan wat prachtig, zo'n veld vol kamille.

Soms is het net wat meer avontuur: ik ging weer in mijn uppie op pad. Vorig jaar deed ik dat voor het eerst, een nachtje weg voor een wandelexpeditie over de Veluwezoom. Lees het verslagje van dit avontuur maar! Toen dacht ik al: hier moet ik nog eens heen als de heide bloeit. En zo gezegd, zo gedaan. Ik boekte weer een andere B&B en maakte twee schitterende tochten. Ik ging weg met stralend zomerweer, waardoor ik -heel suf- niet eens een jas mee had genomen, laat staan een regenjas. De tweede dag begon met noodweer. Ik kocht daarom maar een regenjasje en had zo dit normaal gesproken drukke natuurgebied bij de Posbank bijna voor mezelf. En natuurlijk ging de zon weer schijnen.

Na dit solo-avontuur ging ik ook met Joost nog een paar dagen weg, naar Vrijhaven Zwier. Daar hadden we een heel leuk havenhuisje, een tiny house, helemaal circulair en vegetarisch en zen en alles. Een prachtige plek en we hebben het erg leuk gehad, al moesten we ook wel grinniken omdat het er wel erg dik boven op lag dat je daar vooral komt als overbelaste millenial die even uit de rat race wil stappen. Zelfs op de slagboom stond iets als 'en ben je nu wel ontspannen?'. Je zou er stress van krijgen ;).

Ik heb mijn eigen manier om zen te worden ;) Gewoon een paar uurtjes op mijn knieën en het paadje onkruidvrij maken.


Nog een verzameling klein geluk: het zoveelste hardlooprondje met mooi uitzicht. Twee kletsende zusjes op de bank. Lekker koken en alles snijden. Het zonlicht door het bedauwde gras en Ollie die koning Levensgenieter is.

Ik maakte met mijn moeder een prachtige heidewandeling bij Schoorl, plukte weer een nieuw boeketje uit de tuin, ontdekte een fijn alcoholvrij drankje en las een lekker boek dat Isa voor me mee had genomen.


Voor het eerst in jaren lukte het weer om naar het Amsterdamse Bostheater te gaan. De sfeer was zoals altijd heel erg goed. Zo'n buitentheater met al die lichtjes is geweldig. Het stuk vond ik dit jaar niet zo, maar hee, wat maakt 't uit.

Verder bracht augustus ook weer de eerste familiebijeenkomst sinds kerst 2019, bijzonder en fijn dat het weer kan.

Ik sluit af met onze plannen voor een groot avontuur later dit jaar. Waarom wachten tot later, als je het ook vandaag kunt doen. Komende november gaan we een maand vanuit het Portugal ons werk doen. Zo ruilen we een stukje winter in voor avontuur en vrijheid.

Ter voorbereiding ben ik nu eindelijk Portugees gaan leren. Dat is ook een reden waarom ik hier geen blogs heb geschreven, je kunt je tijd maar één keer besteden. De afgelopen weken was dat iedere dag wel een uurtje Portugees. Ik ben heel benieuwd of ik me straks een klein beetje verstaanbaar kan maken.30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page