top of page
  • Jolanda

Gelukjes april

April doet wat ie wil. Sometimes it snows in April, dit jaar wel. Met het heerlijke voorjaar van vorig jaar nog vers in het geheugen, was het af en toe wel doorbijten in de wind en kou, maar uiteindelijk was het toch nog echt een lentemaand vol kleine gelukjes.

Ik leg mijn gelukjes al jaren vast, waardoor het er steeds meer lijken te worden. Er zitten zoveel mooie momenten in iedere dag. Door ze te framen in een fotootje lijst ik ze ook voor mijn geheugen in.

April begon goed met een workation in Drenthe. Ik zat in het prachtige Huisje in het Veld, maakte een mooie wandeling over het Holtingerveld en bezocht Giethoorn op de weg naar huis.

Thuis was het tijd voor de kapper. Niet voor onszelf, maar voor de tuin. Samen met Joost snoeiden we alle grassen, zodat alles kortgeknipt klaar is voor de lente.


We kregen vrienden te eten, Joost maakte zijn nieuwe topgerecht voor ze: de smashburger!

Pasen was weliswaar koud maar megagezellig, met het paasontbijt waarbij ik ieder jaar alle oude paasknutsels weer tevoorschijn haal. Ook verstoppen we ieder jaar nog eitjes. Joost had daarnaast een spelletjes parcours. Met de auto met een bal op de motorkap zo snel mogelijk een tocht over het erf afleggen. Lachen.

Het was koud, met hagel en sneeuw die zelfs een beetje bleef liggen. Het voelde extra stoer om toch te gaan hardlopen. Dat is dan weer het voordeel.

Met Joost maakten we een mooie tocht op zoek naar bollenvelden. Er zijn nog geen tulpen, maar ook met hyacinthen heb je heel veel kleur. Prachtig!

Hoewel ik het een beetje dubbel vind, al dat geld dat naar het Testenvoortoegang gaat, wat naar mijn mening beter naar zorg of onderwijs kan gaan, ben ik zelf hypocriet. Ik maakte er namelijk wel gebruik van. Zo kon ik eindelijk eens een keertje naar de Keukenhof. Dat wil ik al heel lang, maar de drukte houdt me tegen. Nu konden er maar maximaal 5000 personen per dag komen, in plaats van de 50.000 die er op drukke dagen waren. We konden de dag ervoor testen in Almere, waar we meteen het bloesemstraatje in de regenboogbuurt meenamen.

April had mooie zonsondergangen, de dagen worden echt snel langer. Maar het is steeds zo koud. Nachtvorst, overdag bibbertemperaturen. Dan maar lekker veel onder een dekentje en knuffelen met de katten.

Mijn moeder huurde een huisje in Egmond en samen wandelden we daar een prachtige route, de Trage Tocht Egmond. Wel 13km door de duinen, het bos en langs de bollenvelden.

Weer wat vaker hardlopen in april, en dan later op de dag genieten van een fijn biertje. De goede dingen van het leven. Als er eitjes liggen in het hok maakt mijn hart ook altijd een sprongetje. Dank je wel kippies!

April: tijd om te zaaien. Dit jaar maken we verschillende nieuwe zaaibedden met allerlei plukbloemen die ook goed zijn voor de vlinders en de bijen. Ik ben zo benieuwd!


Met een vriendin maakte ik een mooie wandeling bij Kasteel Keukenhof. Ik was daar nog nooit geweest, maar het is echt een leuke plek, met beelden in de tuin en een prachtig heuvelachtig bos ernaast. En natuurlijk ook weer bollenvelden.

Deze maand ben ik wat minder op pad gegaan. Buiten is beter, zeg ik wel altijd, maar dit jaar pakten we ook binnen aan. Ik zie er altijd tegenop, dat is ook waarom we nog steeds plastic tuinstoelen als eetkamerstoelen hadden, onze bank vol scheuren zat en de muren ook wel een fris verfje mochten. Even doorbijten en dan is het eigenlijk hartstikke leuk om alles weer helemaal mooi en fris te hebben.

Voor de gezelligheid pakten een vriendin en ik het slim aan: ik kwam een dagje bij haar helpen schilderen en zij bij mij. Samen ga je veel sneller en is het ook gewoon een leuke dag!

Ik liep een rondje hard in Monnickendam op een mooie zonnige dag. We vonden nieuwe vondsten voor ons juttersmuseum, konden 's avonds op pad om het eerste ijsje te halen in Hoorn. Met Lotte ging ik naar de Boerenbonthal in Weesp, waar ze naar stofjes speurde om weer mooie dingen van te naaien.

De bermen zijn geel geworden van het koolzaad, het fluitekruid is gaan bloeien. We zorgen voor vakantiegevoel door te eten met een borrelplank. Met Joost ga ik weer naar Wildrijk, het mooie natuurgebiedje bij Sint Maartenszee, waar in deze tijd wilde boshyacintjes bloeien.

De volle maan is prachtig roze deze maand. Net als de ondergaande zon. Ik wissel actief zijn af met lekker lui in bad liggen.

Ja, zo al met al is het weer een maand boordevol gelukjes.


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page