top of page
  • Jolanda

Nachtje slapen in de Bossche kraan

Bijgewerkt op: 8 okt. 2021

Als je nou echt eens iets bijzonders wil doen, dan is dit echt een geweldige tip. Een nachtje slapen in een hijskraan. Eentje de je kunt besturen vanuit de bestuurderscabine en ook vanuit je bed. Zo kun je zelf steeds weer kiezen voor een ander uitzicht. Zo hoog slapen is sowieso al een hele beleving.


Ik neem je mee met ons avontuur in Den Bosch.

De Bossche Kraan - hotel exceptionnel

Op de hippe Tramkade aan de rand van het oude centrum kun je sinds januari 2020 in een hijskraan slapen. Een heel project was het, om in de machinekamer van de loskraan een hotelkamer te bouwen. De kraan is aan een zijde authentiek en aan de andere zijde uitgebouwd met enorme ramen. Geweldig natuurlijk, want door de kraan rond te draaien, heb je zo een steeds wisselend uitzicht. Op de Dieze, met de bootjes. De silo's die prachtig beschilderd zijn. Of op de Tramkade, waar het toen wij er waren rustig was, maar waar het gezellig druk kan zijn.

Super comfortabele hotelkamer

Met een code konden we de deur openen. Wenteltrap naar boven, hoger en hoger.

Het is bijna een tiny house. Van buiten industrieel, van binnen heel erg gezellig. Een heerlijk bed met knisperende lakens, op een verhoging voor extra goed uitzicht. Een fijn zitje én ook nog een eettafel. Handig in de lockdown, want nu konden we makkelijk ergens wat lekkers te eten bestellen. Een keukentje en een fijne badkamer. De slingers hingen ter ere van Joosts 50e verjaardag. Er stond een wijntje klaar en Bossche biertjes in de koelkast. De fruitschaal was gevuld, er stonden verse bloemen, paaseitjes en een lief persoonlijk kaartje. Wat een warm welkom!


Den Bosch, heerlijke stad aan de Dieze

Wat een fijne stad is Den Bosch. Zelfs op een druilerige dag in de lockdown. Een beetje een buitenlands sfeertje, mooie panden, de grote Sint Jan, en natuurlijk de vele bruggetjes over de Dieze.

Heerlijk om lekker een beetje rond te struinen door alle kleine straatjes. Op de markt halen we een broodje makreel en in de kerk pikken we per ongeluk net een stukje van de dienst mee. Mijn vader gaat al bijna zijn hele leven naar Den Bosch om carnaval te vieren. Nou is carnaval niet echt iets wat bij mij past, maar ik begrijp goed wat de aantrekkingskracht is van deze stad. En dan zijn nu de restaurants, terrassen en winkels niet eens geopend. Stiekem vind ik dat wel prima, zo voelt het nog een beetje meer of we op ontdekkingsreis zijn.

De Loonse en Drunense duinen

Zo zie je maar, we zijn ook geen echte stadsmensen. Als het even kan, gaan we toch de natuur in. Binnen een half uurtje zijn we bij de Loonse en Drunense duinen. Een prachtig natuurgebied waar zelfs het zonnetje even door komt! Wat fijn dat de natuur zo dicht bij is. We sluiten de wandeling af met een Bossche bol, die mag natuurlijk niet ontbreken.

De Tramkade, creatieve broedplaats van Den Bosch

Hier zijn Joost en ik allebei dol op, een beetje een rauw stukje stad, met oude industriële gebouwen. Overal leuke initiatieven, er wordt een prachtige skatebaan aangelegd, langs de Dieze zijn (als het weer mag) allemaal terrassen, de silo's zijn prachtig beschilderd. Echt een lekker sfeertje, overal is wel wat leuks te ontdekken. En toevallig staat hier ook onze kraan!

Dineren op grote hoogte en een heerlijk ontbijt

Het is helemaal geen straf dat we niet in een restaurant kunnen eten. Nu hebben we meer tijd om te draaien, draaien, draaien. We zijn helemaal in ons element.

En in wat voor restaurant heb je zo'n mooi uitzicht? Wij hebben heerlijk gamba's en kip besteld en genieten er enorm van.

Als je dan de volgende ochtend wakker wordt van een straaltje zon die net door de spleet in de gordijnen in mijn ogen prikt, draai ik gewoon de kraan een beetje. Wakker worden met een fijn uitzicht op het water. De zon is volop gaan schijnen, we hebben weer eens bijzonder veel mazzel. Als er dan op de deur wordt geklopt en ons ontbijt wordt gebracht zijn we helemaal on top of the world.


Het is echt een tip voor een nachtje weg om nooit te vergeten: De Bossche Kraan.

En als je dan nog een leuke wandeling in de buurt wil doen: de Moerputtenbrug. Een superleuke wandeling over een oude spoorbrug en een heel stuk over sprookjesachtige vlonders door het moerasbos.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page