top of page
  • Jolanda

Een nachtje slapen in een tentje in een kas

Bijgewerkt op: 8 okt. 2021

Je kunt er alleen met een roeibootje komen. En dan vind je een blauwwit gestreepte tent, onder het afdak van een kas. Helemaal stil in het groen. Buiten en toch een beetje binnen, want ook met regen zit je hier droog.. In het Groene Hart van Nederland staan verschillende hutten van Hihahut in de natuur. Wij sliepen een nachtje in de 'Buitentent'. Het was een bijzonder avontuur, waar ik mijn vriendin Karijn mee verraste.

Vriendschap moet je vieren

Ik ben heel erg dol op mijn vrienden en vind het heel leuk om samen mooie herinneringen te delen én nieuwe te maken. Met Karijn deel ik al meer dan 45 jaar herinneringen. Zo verkochten we ooit met moeite gezochte klavertjes vier op Koninginnedag (niet erg succesvol), aten we chippies met 'borreltijd' uit zo'n rieten bakje. Hun gezin was mijn tweede thuis, zo vaak logeerde ik er. Ook kookte ik in mijn studententijd een periode iedere week voor haar zodat we gezellig samen aten. Ik was er bij toen ze trouwde in India en zij nam mij mee naar heel veel mooie voorstellingen.

Ieder jaar probeer ik voor haar verjaardag wat leuks te verzinnen en deze keer was het dit bijzondere avontuur.


Hihahut: een bijzondere ervaring midden in de natuur

Het concept van Hihahut is van Anne Beuk. Zij bedacht dit als afstudeerproject van de Design Academy en ontwierp de tenten en plekken. Samen met Marga de Jong zetten ze het bedrijf op en verhuren nu wel 7 bijzondere plekken. Midden in de natuur, zelfvoorzienend en zo anders dan anders dat het echt een avontuur is. Ik boekte de Buitentent.

Weersvoorspellingen moet je negeren

Ik heb geluk met Karijn, als ik de weersvoorspellingen nog eens check (alleen maar regen voorspeld) app ik dat ze voor de zekerheid maar een regenjas mee moet nemen. Ze appt terug dat ze dat ook al had bedacht en dat het weer haar nooit zo uit maakt. We hebben een superplek en als het regent zitten we droog en kunnen we gewoon extra genieten van het geluid van de regen op het glazen dak. Kijk, met zulke positieve vrienden kun je de wereld aan. Tijdens het eerste buitje zitten we daarom ook vrolijk op een overdekt terras met thee en taart. En daarna wordt het droog.


Op de tandem door het groene land en langs het water

Met de pincode die we ontvangen hebben, kunnen we een kaart uit een kluisje pakken en de sleutel voor een tandem. We kiezen een vrolijke groene en gaan op pad. Langs het Braassemermeer, met een pontje over, door velden, langs slootjes met minikleine jonge eendjes, over dijkjes, door Langeraar (waar Joost de eerste twee jaar van zijn leven woonde) en dan met nog weer een pontje. Kunnen we even bijkomen, het waait best flink. Maar hee, het is droog!

We hebben geluk, want net als we de tandem weer op slot zetten is er een bui. Tijd voor nog een drankje, voor we de roeiboot instappen op weg naar onze Buitentent.

Roeiexpeditie

Of het nou aan onze navigatieskills ligt, of aan de onduidelijke kaart (wij vinden eensgezind het laatste), we varen niet direct goed. Het maakt ons niet zo veel uit, het zonnetje komt erbij en het is leuk roeien in alle slootjes en watertjes op zoek naar onze kas. En ja hoor, uiteindelijk hebben we door waar we zitten op de kaart en wat de juiste route is en dan zien we de blauwwitte tent al staan. Wat cool! We leggen aan en verkennen onze kampeerplek.

Zelfvoorzienend op een privélandje onder een kasdak

'Veel plezier met kas-peren!' had een andere vriendin me al gestuurd en inderdaad, dit is niet zomaar kamperen. Overdekt, onder het glazen dak van een kas, omringd door een netwerk van slootjes en groen. Een eigen douche, stroom door zonne-energie, een grappig composttoiletje achter een gordijn. Een klein keukentje. Heerlijke ligstoelen, een hangmat. Er liggen hengels klaar en spelletjes en er staan twee kratten met eten, voor het diner en het ontbijt. Maar wij trekken eerst een wijntje open en proosten op de vriendschap en het leven.

Genieten van de simpele dingen

We koken samen een heerlijke risotto met het geluid van heel veel vogeltjes op de achtergrond. We kletsen uitgebreid bij, doen een spelletje, zetten nog een kopje thee terwijl het langzaam gaat schemeren. Wat een rijkdom, zo kunnen genieten.

Het lijkt maar niet echt donker te worden, als we de tent induiken. Onder een heerlijk dekbed, op een prima matras.


Getik van de regen

Tegen een uur of 6 stap ik stilletjes de tent uit. Ik geniet van het tikken van de regen en alle vogels die ook al wakker zijn. Het is zo groen om me heen. Ik maak een kopje koffie en neem een warme douche en wat later bakken we samen bananenpannekoekjes met blauwe bessen voor een stevig ontbijt. Het regent echt flink, maar we zitten droog. En weer hebben we mazzel. Als we tegen een uur of 11 bedenken dat we toch de gok maar gaan wagen en weer in ons bootje stappen, gaat de regen over in miezer.

Nog wat later is het weer droog en glijden we stilletjes met de roeiboot langs een futenfamilie, een jong op de rug en eentje ernaast.


Dit was echt een avontuur om niet snel te vergeten. We nemen blij afscheid en in de auto moeten al snel de ruitenwissers aan. Maar haha, ik zit mooi weer droog!


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page