top of page
  • Jolanda

Bakkum met een regenboog

Bijgewerkt op: 8 okt. 2021

Vlak voor het einde van een bewogen jaar trok ik er nog even op uit. Naar Bakkum. Vroeger ging ik hier al heen op kamp, naar Koningsbosch. Levend stratego in het bos, geweldig was dat. Nu was het ook mooi en de regenboog, die maakte het af!

Praktisch

  • Startpunt Noorderstraat: Deze keer zocht ik een wandeling uit vanaf een startpunt dat ik nog niet kende en dat relatief rustig is. Volgens mij is het officieel Castricum hier. Gratis parkeren.

  • Wandeling: PWN duinroute Weid van Brasser 7 km

  • Duinkaart nodig, 2 euro voor een dag. Ik zie nu ook dat je voor 13,50 een jaarkaart kunt kopen. Dat doe ik dan maar!

  • Markering met rode pijltjes. Ik gebruikte de app van Wandelnetwerk Noord-Holland. Het fijne is dat je dan af en toe lekker van de route af kunt gaan en op de kaart kunt kijken hoe je weer naar 'het routelijntje' terug kunt gaan.

Je hoofd opfrissen in de natuur

Aan het einde van het jaar is mijn energieniveau altijd een stuk lager. Ieder jaar komt dat terug tijdens de korte dagen. Gelukkig weet ik dat ik altijd opknap van de natuur. Kijk hieronder maar mijn vermoeide koppie, dan komt er straks de metamorfose ;).

Dit duingebied is heel erg mooi, met veel water. Ontwateringssloten waar de bomen mooi in weerspiegeld worden en verschillende meertjes. Het ging even regenen onderweg. Een gelukje, want daardoor kwam er een enorme regenboog, die steeds feller werd.

De zon kwam er gelukkig ook regelmatig bij en zette het gebied in een prachtig licht. Mooi om te zien hoe ieder stukje van de duinen weer een heel eigen karakter heeft.


En kijk hoe blij ik keek na een uurtje lopen!

Echt, van naar buiten gaan knapt iedereen op.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page